ZA DIJANINU DICU Nadbiskup Puljić primio deveteročlanu obitelj Torić i obećao kontinuiranu pomoć

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić susreo se u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru s deveteročlanom obitelji čiji je otac Mateo Torić (44), roditelj osmero malodobne djece. Njegova supruga Dijana, majka njihove djece, preminula je od zloćudne bolesti u 37. godini života, 16. srpnja 2021. godine.

-U molitvenom zajedništvu dijelim vaše teškoće, ali i radosti, jer djeca, unatoč tegobama i problemima, imaju dar iskreno radovati se životu, bez obzira na težinu okolnosti koje nas okružuju. Našim susretom želim izraziti svoju blizinu Vama i Vašoj dragoj djeci, a u danima spomena vjernih mrtvih želja mi je i zajedno pomoliti se s vama i Bogu, darovatelju života, preporučiti plemenitu dušu Vaše supruge Dijane. Gospodin joj bio nagrada vječnim životom u zajedništvu s Kristom, a Vama i djeci neka daruje blagoslov i zaštitu svetih zadarskih zaštitnika“ rekao je mons. Puljić u obraćanju ocu Mateu.

-Do posljednjih trenutaka svoga ovozemaljskog života, Dijana je bila primjer radosnog svjedočanstva vjere i pouzdanja u Gospodinovu volju, rekao je Mateo, zaposlen u zadarskoj osnovnoj školi kao profesor povijesti i geografije.

Nadbiskup Puljić uručio je novčani prilog Zadarske nadbiskupije tati Mateu te je obećao kontinuiranu pomoć obitelji Torić i u budućem razdoblju. Nadbiskup se zanimao za tijek velike humanitarne akcije za kupnju prikladnog smještaja za obitelj Torić, u zahvalnosti svim ljudima dobre volje koji su svojim prilogom pomogli osigurati primjeren smještaj za tu obitelj, jer sada žive u stanu od 60 četvornih metara s dvije spavaće sobe.

Prikupljanje humanitarne pomoći za obitelj Torić odobrilo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH pod nazivom „Pomoć socijalno osjetljivoj deveteročlanoj obitelji pri kupnji obiteljske kuće u svrhu stambenog zbrinjavanja“.

Akcija je počela 1. studenog i traje do 1. ožujka 2022. g. Svi koji žele, mogu uplatiti novac na kunski žiroračun uz opis plaćanja: Kuća za Dijaninu djecu.

IBAN HR12 2340 0093 1135 1377 3

Vlasnik računa je Marino Jurjević, Murvica, Ulica Tina Ujevića 10, 23000 Zadar, Hrvatska

SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...