Zadar hrabro pao protiv euroligaške Zvezde, Anzulović: “Za dobiti Zvezdu moramo biti gotovo pa savršeni”

Momčad Zadra poražena je u dvoboju 7. kola AdmiralBet ABA Lige od Beogradske Crvene Zvezde mts s 73:83. Domaćini su veći dio susreta pružali dobar otpor gostima iz Srbije, no za nešto više od časnog poraza ipak nije bilo snage.

Sve dok je igru Crvene Zvezde vodio duo Kalinić-Kuzmić ime euroligaša bilo je i više nego li opravdano, baš radi Zvezdine visoke prednost za vrijeme koje je taj dvojac proveo na parketu. Ipak izlaskom ključnih igrača sastava Dejana Radonjića Zadar se u potpunosti vratio u korak s gostima, te je na isteku prvih deset minuta propustio priliku za izjednačenjem, kada je Antoniju Jordanu ‘iscurila’ trica pa je rezultat bio izjednačenih 18:18.

Stigao je Zadar koševima Drežnjaka i do prvog vodstva u nastavku, no vrlo brzo su Beograđani sustigli to vodstvo, a nakon toga i vratili prednost na svoju stranu. Zadar je nekoliko puta ostavio Zvezdu bezidejnu u napadu, no tu su svoju kvalitetu počeli pokazivati gosti koji su nekoliko puta zabijali koševe sa svih udaljenost uz zvuk sirene. Zvezda je nekoliko puta dolazila do mogućnosti da ode i na veću razliku kojom bi susret pretvorila u jednosmjernu ulicu, ali vrlo brzo Zadar je preko Cartera i Vukovića rezultatski ipak još bio blizu pa je rezultat na isteku druge četvrtine glasio 37:43 za goste.

Hrabro su se borili Zadrani u trećoj dionici, iako je Zvezda opet pogađala lude šuteve prednost je i dalje bila dostižna. Ipak pred kraj treće četvrtine Zvezda se s par dalekometnih šuteva odvojila i do najveće prednosti od 18 koševa (48:66). Zadar nije više imao snage kao u prethodnim periodima da se uz koševe ‘na mišiće’ pokušava ‘održati na životu’ pa je tako krajnji rezultat ove četvrtine iznosio 52:68.

Ipak usprkos velikom rezultatskom minusu Zadar je vrlo živahno otvorio posljednju dionicu i smanjio je prednost gostiju na krilima koševa iz tranzicije. Ipak nakon minute odmora trenera Radonjića gosti su se apsolutno i definitivno odvojili i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Priliku u zadnje četiri minute dobili su i mladi Buljan, te Brala koji je već nekoliko puta ulazio u ovome susretu. Vrlo dobro odreagirala je petorka koja je prema svemu sudeći završavala susret, pa je čak i smanjila razliku na semaforu na neke respektabilnije brojke. Iako je bilo šansi za dodatno umanjiti prednost gostiju krajnji rezultat iznosio je deset koševa viška za goste, odnosno 73:83.

Za Zadar najbolji igrači s po 14 koševa bili su Domagoj Vuković i Justin Carter dok je 10 ubačaja imao Dominik Mavra. Kod gostiju Nathan Wolters i Ognjen Kuzmić s 14 poena bili su najistaknutiji pojedinci, a Wolters je svojim ubačajima pridodao i 10 asistencija.

Trener Crvene Zvezda mts, Dejan Radonjić: ‘Gledajući sveukupnu utakmicu, bilo je puno situacija kada smo bili dobri, ali se par puta desila situacija kada smo igru postavili malo drugačije Zadar je velikom željom i borbenošću stizao od samog početka. U drugoj četvrtini počeli smo polako grabiti rezultat, ali u toj četvrtini nismo otišli na željeni razliku radi nekoliko grešaka u obrani. U nastavku smo uspjeli napadačom preciznošću doći do vodstva koje smo imali sve do kraja susreta koji smo onda mirno priveli kraju.’

Trener Zadra, Vladimir Anzulović: ‘Čestitke Zvezdi, vidjelo se da su ovu utakmicu shvatili ozbiljno kako po minutaži nositelja tako i po pristupu utakmici. Žao mi je što u zadnju četvrtinu nismo ušli s manjom razlikom, mislim da je najveći razlog za to bio što smo se protiv Cibone previše potrošili. Zaista nije lako odigrati dva ovakva susreta u dva dana i tu čestitam igračima na volji i htijenju. Za dobiti Zvezdu moramo biti gotovo pa savršeni, a mi smo danas neke stvari koje smo trenirali odradili malo slabije no vjerujem kako će to biti bolje.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...