Zadarska županija dobiva novu turističku atrakciju, projekt vrijedan 68,5 milijuna kuna

Župani Zadarske i Ličko-senjske županije Božidar Longin i Ernest Petry uz nazočnost predstavnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Parka prirode Velebit, Hrvatskih šuma i Općine Gračac obišli su gradilište Centra izvrsnosti Cerovačke špilje.

Riječ je o projektu vrijednom 68,5 milijuna kuna koji se provodi na području Općine Gračac, čijom će realizacijom lički dio Zadarske županije dobiti novu turističku atrakciju.

Zadarska županija jedan je od partnera na projektu čiji je nositelj Javna ustanova park prirode Velebit, a ostali partneri su Natura Jadera te Zagrebački speleološki savez.

„Ovo je projekt koji će dodatno povezati naše dvije županije. Novi Centar izvrsnosti Cerovačke špilje će sasvim sigurno otvoriti nove mogućnosti za razvoj ovog kraja, a svim zaljubljenicima u speleologiju, planinarenje i općenito avanturistički turizam pružiti nezaboravan doživljaj, pogotovo jer je obližnji Crnopački speleološki sustav dulji od 41 kilometra, što ga čini najvećim špiljskim sustavom u Hrvatskoj i jednim od najvećih u Europi“, istaknuo je župan Longin.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, od čega se 85 posto sredstava sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...