Zadranin Gjergja režirao veliko iznenađenje; S Belgijom šokirao Srbiju pa svojom izjavom sve oborio s nogu

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci već je bilo nekoliko iznenađenja, a jedno od njih svakako je i napravila i Belgije pobjedom protiv Srbije.

Vijest je odjeknula i u Hrvatskoj jer je izbornik Belgije 46-godišnji Zadranin Dario Gjergja koji je u Belgiji osvojio sve što se može u klupskoj košarci i postao je njihov najbolji trener.

U vrlo tvrdoj utakmici Belgija je slavila protiv Srbije 73:6 pa tako ispada kako je mladi hrvatski stručnjak Dario Gjergja, koji je učio od Slavka Trninića, a stasao uz Dražena Anzulovića, nadmudrio 72-godišnjeg Svetislava Pešića, jednog od najboljih trenera svih vremena s područja bivše države.

‘Sretan sam zbog svojih momaka i sjajne naše izvedbe u drugom poluvremenu. Ideja je bila biti blizu 40 minuta, ne odustajati i boriti se svake sekunde. Ponosan sam na svoje igrače jer nisu odustajali ni sekunde’, kazao je Gjergja nakon utakmice, piše Tportal.

Podatak koji posebno bode u oči jest da je Srbija u posljednjoj četvrtini ubacila samo šest poena što dovoljno govori kako je ratničku obranu igrala momčad Belgije s Hrvatom na klupi.

Belgiju je predvodio 34-godišnji igrač španjolske Valencije Sam van Rossom s 20 koševa i tri asistencije, a 26-godišnji Ismael Bako upisao je 14 koševa i 11 skokova. Kod Srbije najbolji su bili Aleksa Avramović s 19 koševa dok je Filip Petrušev s 16 koševa. Iskusni playmaker Miloš Teodosić ostvario je učinak od 14 koševa osam asistencija.

Na pitanje je li ova pobjeda vrjednija i veća od one koju su ostvarili protiv Litve u kvalifikacijama za Eurobasket iskreno je rekao:

‘Mislim da je ova veća! Znate, ova nam je pobjeda otvorila pogled, ali dalek je put do Svjetskog prvenstva jer sljedeći puta kada se sastanemo s njima, oni će imati u sastavu NBA All-Star igrače i bit će nam jako teško. No, ova pobjeda nam je omogućila da vjerujemo, a kada vjerujete, to je više od obične nade’, dodao je Gjergja koji je 2015. bio u hrvatskom stožeru pomoćnik Velimiru Perasoviću, ali nakon toga s HKS-om više nije bio u kontaktu. Zato ga slave u Belgiji kao da je njihov.

Njegova iskrena i ponizna izjava sve je oborila s nogu jer to je pravi put kako se stvara momčad. I kako se stvara kemija u momčadi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...