Žamor u predavaonicama stare Tehničke trebao bi se čuti početkom ljetnog semestra 2023. godine

Učenici su u njoj sjedili zadnji put prije 15 godina, a onda je stara Tehnička škola, derutna i ruševna postala prijetnja za prolaznike u staroj gradskoj jezgri.

Sveučilište u Zadru, koje je trenutno podstanar u četiri prostora, u 1900 kvadrata novog znanstveno-nastavnog centra smjestit će četiri studija.

“Mislim da tu svoje mjesto prije svega trebaju naći psihologija i sociologija, etnologija i antropologija koje su isto tako u strahovito skučenom prostoru i vjerujemo i ekonomija jer smo razbacani na nekoliko lokacija”, kazala je za RTL Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru.

Iako je bilo prijedloga da se preuredi u hotel ili javnu garažu, zadarska obitelj Bakmaz u svojoj je darovnici staroj 134 godine ovu zgradu namijenila isključivo u obrazovne svrhe.

“Plemenita želja obitelji Bakmaz da da svoju imovinu u korist javnosti i da to ostane u obrazovne svrhe je ovim projektom u potpunosti ispoštovana”, kazao je Šime Erlić, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Uz Sveučilište, kao nositelja projekta, veći dio novca osigurao je Grad Zadar označivši ovu zgradu kao jednu od 8 kapitalnih urbanih investicija.

“U sklopu ITU mehanizma se osiguralo financiranje na razini 26 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta je 34 milijuna. Dugi niz godina traje priprema na strateškim projektima koji će značajno doprinijeti razvoju Zadra i u tom smislu mi boljeg budućeg stanara ove kuće nismo mogli poželjeti”, kazao je Mate Ćurković, v.d. pročelnika Odjela za EU fondove Grada Zadra.

Žamor u predavaonicama trebao bi se čuti početkom ljetnog semestra 2023. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...