Zubčić: “Nalaz revizije Srednjoškolskog đačkog doma je tajan. Znači li to da su otkrivene i druge nezakonitosti?”

Nevjerojatna mi je činjenica da Služba za unutarnju reviziju Zadarske županije tvrdi da je nalaz revizije Srednjoškolskog đačkog doma tajan te da ne smiju upoznati javnost sa sadržajem revizije, kaže u priopćenju za medije županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić, koji je razotkrio aferu u domu gdje je ravnatelj Stipica Radoš na svoj osobni račun primao uplate troškova od stranih turista koji su u domu boravili za vrijeme karantene.

Zubčić se pita je li revizija otkrila i druge nezakonitosti.

“S obzirom da je istraga o sad već bivšem ravnatelju završila te je rezultirala podignutom optužnicom znači li to da je revizija otkrila i druge nezakonitosti?

Rad javne ustanove mora biti javan. Ukoliko je revizija uistinu rezultirala otkrivanjem novih nezakonitostima, a time potencijalno i otvaranju nove istrage to javnost mora znati. Iako je sadržaj policijske istrage tajan imamo pravo znati da li se ona provodi?

Svjedoci smo da je poslovanje javnih ustanova koje nije bilo transparentno uvijek dovodilo, u najmanju ruku, u sumnju na nezakonito radnje. A za neke smo to i dokazali. Upravo radi toga poslao sam kao vijećnik upit pročelniku Službe da me obavijesti o rezultatima revizije.

Transparentost je uvijek na strani javnog interesa te na strani građana. Ali transparentnost je uvijek i na strani obnašatelja izvršne vlasti ukoliko uistinu žele rad u javnom interesu. Iskreno se nadam brzom odgovoru te dostavi izvršene revizije za koju javnost mora znati”, poručio je Zubčić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...