Adventsku pozornicu večeras preuzimaju Tintilinići, zbor Gimnazije Vladimira Nazora te srednjoškolski bendovi iz Nazora i Prirodoslovno-grafičke škole

Nema pravog Adventa u Zadru bez tradicionalnog nastupa zborova mladih zadarskih pjevačica i pjevača, pa će se tako večeras od 19 sati na prigodnom blagdanskom koncertu predstaviti Dječji zbor zadarskog Kazališta lutaka Tintilinić, zbor Gimnazije Vladimira Nazora te nedavno osnovani školski bendovi Gimnazije Vladimira Nazora i Prirodoslovno-grafičke škole. U svim slučajevima vođeni su i osnovani na inicijativu profesorice i glazbene autorice Ive Mustać Klarić.

– Nastupamo još od prvog zadarskog adventskog događaja, a izuzetak je bila jedino prošla godina. Radujemo se novom nastupu i predstavljanju zadarskoj publici, jer je lijepo i važno održavati tradiciju – kaže Mustać Klarić. Repertoar kojim će se zborovi i bendovi predstaviti, ističe voditeljica Mustać Klarić, prilično je raznovrstan; uključuje izvođenje tradicijskih i popularnih pjesama u a cappella izvedbi te nastupe uz instrumentalnu sintisajzersku pratnju. Bendovi imaju tri gitare – ritam, solo i bas – potom bubnjarku, klavijaturistu i vokale: muški i ženski te solo pjevača. Prvo će s nekoliko pjesama nastupiti Tintilinići, potom sada već proslavljeni zbor Gimnazije Vladimira Nazora te na kraju Nazorov školski bend uz nastup benda zadarske Prirodoslovno-grafičke škole.

– Svi su jako nestrpljivi i jedva čekamo nastup kojim ćemo zaokružiti ovu uspješnu godinu i na miru otići na praznike. Zbor Gimnazije Vladimira Nazora osvojio je zaista puno nagrada – ističe Mustać Klarić činjenicu kako su Zadrani ove godine na zagrebačkom Festivalu zborova osvojili zlato i tri srebra, dok su im na međunarodnom natjecanju u Firenci (Italija) pripala dva srebra. Međunarodni žiri iz Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Filipina i Italije, pored toga, dodatno je nagradio zadarske gimnazijalce iz Vladimira Nazora nagradom za najboljeg muškog solistu i najbolju skladbu talijanskog skladatelja (Giuseppe de Marzi, Signore delle Cime).

– Zaista bez skromnosti i zadrške mogu javno pohvaliti naš zbor koji postiže značajne uspjehe na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Ponosna sam na njih – dodaje Mustać Klarić. Zadarska glazbena pedagoginja i voditeljica zborova ponos izražava i kada su u pitanju nedavno pokrenuti školski bendovi, koje je osnovala nadahnuta jednim natjecanjem u Zagrebu.

– Stvarno su predobri. Veselim se njihovom nastupu, jer će im biti prvi. Talentirani su i pohađali su, ili još uvijek pohađaju, zadarsku glazbenu školu. S njima je poseban gušt raditi – dodaje Mustać Klarić najavljujući veselo glazbeno druženje na adventskom trgu i uživanje u programu kojeg će voditi Antonia Vanjak, učenica Gimnazije Vladimira Nazora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...