Beroš: “Moguć je peti val u veljači ako se dovoljno ne procijepimo”

Ministar zdravstva Vili Beroš nakon sjednice Vlade na kojoj su usvojene izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i uvedene kazne zbog neprovedbe odluke o covid potvrdama dao je izjavu za medije.

Beroš je na pitanje o najavi Stožera da će od 4. siječnja covid potvrde vrijediti samo za preboljele i cijepljene rekao:

‘To je bilo malo ishitreno, ali s najboljom namjerom. S obzirom na epidemiološke pokazatelje, ne razmišljamo o navedenom.’

Na pitanje o najavi obaveznog cijepljenja kazao je da je šefica Europske komisije rekla da o tome treba razgovarati.

‘Nikada nismo razmišljali o obaveznom cijepljenju. Od početka govorimo da su sve mjere na stolu i u nekom trenutku možemo posegnuti za nekom epidemiološkom mjerom. Ako ne dosegnemo neki stupanj cijepljenosti, moguć je peti val u veljači. Nitko ne zna što nas čeka. Reći da nikada nećemo to razmatrati, ja to ne mogu’, kazao je.

Dodao je da se novi soj korone razvio u ‘bazenu necijepljenih’.

Vjeruje da se brzi antigenski testovi nabavljaju na tržištu po najboljim cijenama.

Na pitanje kakav nas Božić očekuje kazao je: ‘Nadam se nešto mirniji.’, prenosi Tportal.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...