Budite oprezni: Nova prevara kruži na WhatsAppu!

Kad se prevaranti dokopaju vašeg telefonskog broja, preko WhatsAppa pošalju ljubazan upit o kome je riječ, uz napomenu kako broj imaju među kontaktima, ali bez imena.

Uvijek su ljubazni i naoko nemarno u razgovor uključe pitanja o dobi, zaposlenju, a sve kako biste ih s vremenom dodali u svoje kontakte.

Metoda vrlo stara, ali nažalost i učinkovita. Prevaranti će se podataka o vama potom dokopati i s javnih profila, a idući korak im je – ucjena.

Utvrdit će naime kako će, ne platite li, podijeliti osjetljive informacije koje imaju o vama, bile one istinite ili lažne.

Kako se zašititi?

Uvijek ignorirajte nepoznate brojeve na WhatsAppu i ne dijelite s njima osobne podatke. Također, broj se može prijaviti WhatsAppu, kao i određena poruka.

Na kraju, budite sigurni da ste sigurnosne postavke odredili na način da vašu fotografiju, status i aktivnost vide samo ljudi među kontaktima. Ako se stvari otmu kontroli, policija je ta koja će prevarante najučinkovitije locirati, piše Tportal.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...