Bujan iz omladinskog pogona zadovoljan godinom na izmaku: “Podigli smo rad na višu razinu”

Rad u omladinskim kategorijama KK Zadar je na zavidnoj razini, radi se kvalitetno, ali uvijek može bolje.

Juniori su osvojili turnir Crystal Bohemia Cup u češkom Nymburku, pobijedivši u tri utakmice. Slavili su protiv domaćina Nymburka, zatim su bili bolji od Češke U-17, i na kraju od austrijskog Klosterneuburg Dukesa.

Na turniru u Češkoj Ante Beljan je proglašen najboljim igračem, ujedno je izabran u najbolju petorku turnira, u kojoj je još jedan Zadranin Krševan Klarica.

Kadeti Zadra su zauzeli drugo mjesto na Libertas kupu u Dubrovniku, poraženi su u finalu od slovenskog Janča s pet razlike, na dubrovačkom turniru u najbolju petorku uvršten je Manuel Dundović.

Voditelj omladinskog pogona KK Zadar Tihomir Bujan, koji će Novu godinu dočekati u Zagrebu, izuzetno je zadovoljan godinom koja je na izmaku.

Mislim da smo podigli rad u omladinskom pogonu na jednu višu razinu, naravno da uvijek može bolje, ali jako sam zadovoljan. Rezultati u svim našim selekcijama su vrlo dobri, ono što mi je posebno drago je da smo počeli sve više sudjelovati na turnirima, pa i inozemnim. Želja mi je da juniori u nekoj bliskoj budućnosti zaigraju i Euroligu. Mislim da se KK Zadar kao klub malo značajnije počeo pozicionirati na omladinskoj košarkaškoj karti Europe. Dodao bi, kako već 15. siječnja počinje jedinstvena pretkadetska i kadetska liga Hrvatske, a naš klub se za sada jedini iz Dalmacije plasirao na to natjecanje. U 2022. godini najveća mi želja da nam ova pošast, korona, napokon dopusti da normalno radimo, treniramo i igramo, jer ovako je to vrlo teško, završio je Bujan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...