Čime je Žuvela osvojio pacijentice? “Priznanje sam dobio šest ili sedam puta. Ne znam ni ja, ha, ha. Časna riječ”

Većinu puta doktora Ivu Žuvelu zovemo radi nekih političkih tema. Pritom nastupa ozbiljno, bez dlake na jeziku i straha da se suprotstavi kreatorima lokalne politike. Zbog toga je i svoj posao više puta stavio na kocku.

U današnjem kratkom razgovoru i nešto drugačijem tonu nije bilo teško shvatiti zašto je i ove godine dobio titulu “najdoktora”. Spremnost na šalu i smijeh pri svakom pitanju, pozitivnost i vedrina karakteristike su je ga krase.

Upravo taj dio osobnosti razbija predrasude o liječnicima kao birokratima u strogim kutama koji pacijente doživljavaju kroz brojeve i latinske nazive.

I ove ste godine po izboru pacijenata u Hrvatskoj proglašeni “najdoktorom”. Koji je ovo put, pamtite li sami?

Šesti ili sedmi, ne znam ni ja, ha, ha. Časna riječ.

Ipak, vjerujemo da uvijek iznova laska primiti takvo priznanje?

Kako da ne! To je najviše priznanje koje možete dobiti, jer vam ga daju vaši pacijenti. Ne dobiva se po ni jednom drugom ključu.

Nije u prirodi da hvalimo sami sebe, ali kojim ključem ste vi osvojili svoje pacijentice?

Za mene se zna da sam opušten, da je atmosfera u ambulanti pozitivna, bude tu šala, pjesme… Naravno, iako sam po prirodi vedar to ne činim bezveze, već s dobrom namjerom. Žene kod takvog pristupa puno lakše razbiju tremu. No, kad sam ozbiljan, tada znaju da nešto nije u redu. Iako radim na fiksnoj plaći, tri puta sam povećao broj pacijentica i to nije utjecalo na kvalitetu rada i pristup.

Generalno imamo averziju prema liječnicima u politici. Vlast je prepuna doktora, a država sve bolesnija. Je li angažman u politici naštetio vašem ugledu? Priznanje samo po sebi kaže da nije.

Ja sam u politiku ušao iz nekih svojih razloga, prvenstveno kako bih poboljšao stanje u zdravstvu i odnos prema liječnicima koji je bio katastrofalan, što je i sam župan nedugo priznao. Ljudi to očito shvaćaju. Kroz politiku, u okvirima svoje moći, borim se za interes pacijenata. Tako smo ambulantu u Benkovcu uredili do kraja, imamo 4D HD Live ultrazvuk i ultrazvuk dojki, što čak ni svaka ginekološka ambulanta u Zadru nema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...