Danijelu Subašiću 20 tisuća kuna kazne zbog sporne pjesme

Mrzim Dinamo, srpsko ime to” u euforičnoj izvedbi Marka Livaje i Danijela Subašića s ostatkom navijača Hajduka nakon pobjede nad Dinamom u prvenstvu skupo je koštala igrače bilih.

Povjerenik za natjecanje HT Prve lige, Josip Brezni, prijavio je po službenoj dužnosti igrače HNK Hajduka Marka Livaju i Danijela Subašića disciplinskom sucu HT Prve lige Alenu Klakočeru, objavili su iz HNS-a.

Marko Livaja kaženjen je s 35, a Danijel Subašić s 20 tisuća kuna kazne, doznao je Večernji list, a potom i potvrdio HNS.

“Marku Livaji izrečena je novčana kazna u iznosu od 35.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem na dočeku momčadi HNK Hajduk po povratku s prvenstvene utakmice protiv GNK Dinamo, a potom i u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Marko Livaja naveo u svom očitovanju.

Danijelu Subašiću izrečena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Danijel Subašić naveo u svom očitovanju”, stoji u priopćenju.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas prokomentirao je snimku Marka Livaje i Danijela Subašića o kojoj se puno govorilo proteklih dana prije nego li je stigla kazna.

– Klub je izdao priopćenje o tome. Nisam siguran trebam li to komentirati. Ali, ajmo pogledati na ovakav način. U Rijeci smo pobijedili golom u posljednjoj minuti. Stvorila se euforija. Pobijedili smo Istru, Lokomotivu, a onda i Dinamo. Imali smo nakon toga slavlje, a onda se nakon toga pita zašto euforija? Ja izlazim iz autobusa i pjevam zajedno s navijačima, iako ne znam što oni pjevaju. Je li onda i ja i cijela momčad trebamo biti kažnjeni? Ne vidim da su igrači napravili nešto loše i da ih treba za to kazniti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...