Dinamo oštro reagirao: “Danijel Subašić i Marko Livaja zaslužili su teže kazne, nisu se ni ispričali…”

Marko Livaja kažnjen je s 35.000 kuna, a Danijel Subašić s 20.000 kuna jer su nakon pobjede Hajduka 2:0 u derbiju s Dinamom na Maksimiru na dočeku u Splitu s navijačima pjevali pogrdne pjesme u kojima se spominje Dinamo.

Livaja i Subašić kažnjeni su zbog povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Podsjetimo, spornu su pjesmu ‘Mrzim Dinamo, srpsko ime to!’ pjevali nakon pobjede Hajduka u derbiju 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige kad su navijači Hajduka igrače dočekali na Poljudu po povratku u Split.

No, u Dinamu nisu zadovoljni izrečenim kaznama te priopćenje ‘modrih’ prenosimo u cijelosti.

‘Smatramo da je kazna preblaga i posljedica pogrešne kvalifikacije prekršaja. Naime, skandiranje ‘Mrzim Dinamo, srpsko ime to’ koje predvodi Marko Livaja na dočeku u Zračnoj luci Split (dakle u vremenu koje se računa pod vrijeme nakon utakmice) i skandiranje ‘I purgera, i Riječana, šakama i nogama, bocama i letvama, sve za našeg Hajduka’, koje post festum pjevaju igrači Livaja i Subašić zapravo predstavlja kršenje članka 87. stavak 1. Disciplinskog pravilnika, a ne članka 84. Disciplinskog pravilnika, koji se odnosi na kršenje Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika i na temelju kojeg je pokrenut disciplinski postupak’, navodi se u priopćenju Dinama te dodaje:

‘Očigledno su se željeli stvoriti preduvjeti da igrači budu kažnjeni samo novčanom kaznom, što bi prijavom po članku 87. Disciplinskog pravilnika bilo nemoguće. Za nas ne stoji niti isprika kao olakotna okolnost, jer je igrač Livaja javno nije izrekao, što bi bilo primjereno s obzirom na to da je sam prekršaj počinjen u javnosti pa bi onda i javna isprika imala specifičnu težinu. Igrač Subašić je svoje javno obraćanje više fokusirao na činjenicu da je netko nepoznat snimio skandiranje pa je to tako izašlo u javnost, nego što se jasno i nedvosmisleno ispričao za ono što je skandirao. S obzirom na to da igrači nisu pokazali nikakav osjećaj odgovornosti za ono što se dogodilo, zatim da je prisutna javnost i veći broj osoba kao otegotna okolnost te da se radi o uglednim igračima, sadašnjem i bivšem reprezentativcu Hrvatske, novčana kazna nije primjerena težini prekršaja.’, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...