Dragić: “Hoće li HNK Zadar vratiti 2,5 milijuna kuna u proračun?”, Dukić: “Pozajmicu ćemo pretvoriti u dionice”

“Krajem prošle godine izglasali ste 2,5 milijuna kuna pozajmice tek osnovanom nogometnom klubu, HNK Zadar. Prošlo je više od godinu dana i pozajmica je trebala biti vraćena u proračun Grada Zadra, izvjesno je da se to neće dogoditi. U javnost dolaze informacije da se udruga pretvara u dioničko društvo, što nam daje naslutiti da će se pozajmica pretvoriti u udjele grada u klubu. Hoće li nogometni klub vratiti pozajmicu, ako neće do kada mislite čisti novac građana pretvarati u bezvrijedne papire?, upitala je tijekom Aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, SDP-ova vijećnica Irena Dragić.

Odgovorio joj je gradonačelnik Dukić koji je rekao da će Gradsko vijeće odlučivati o tome hoće li to pretvoriti u dionički ulog.

-Imali smo NK Zadar koji je bio opterećen dugovima, DORH-om i tamo smo imali 41 posto dionica, tada. Davali smo svaki dan neke novce za koje nismo znali zašto ih dajemo. Normalno je da Grad Zadar po pitanju sporta, mora razmišljati kako za sve sportske udruge, tako i za nogomet. Imamo solidan nogometni klub koji može napredovati. U cilju da opstanu mladi i momčad, dali smo pozajmicu. Sljedeća stavka koja će doći na idućoj sjednici je da se odlučimo u kojem pravcu će ići pozajmica, kao sponzoriranje ili da se pretvori u dionice i da bude dioničko društvo u kojem će se naći sponzor puno lakše nego u ostalim sportovima koji bi preuzeo tu obavezu, odgovorio je Dukić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...