Dukić oštro o oponentima: “Važno im je jedni druge nazivati izdajnicima i prodanima. Zamislite da ja ovako vodim Grad…”

Nakon izvanredne sjednice Gradskog vijeća oglasio se i gradonačelnik Branko Dukić.

Prokomentirao je današnje glasovanje, a potez Akcije mladih koji su ostali suzdržani i Enija Meštovića koji je glasao protiv, promatra kao smicalicu “destruktivne grupe” kojoj je najveći motiv jedni druge nazivati “izdajnicima, prodanima, kupljenima”.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Napokon imamo zakoniti proračun!

Nikad u povijesti grada se ovakvo nešto nije dogodilo, nigdje u Hrvatskoj se ovo ne događa, ali mi među vijećnicima imamo i dio družine koja se ne igra demokracije nego destrukcije i tako nam je kako nam je.

Čudnovate li družine!!!

Ovako je to bilo na prošlom izglasavanju proračuna: Prvo su jedni bili za, drugi da će isto biti za ako budu i prvi, ali bi htjeli da budu i treći. Onda su treći rekli da neće, a prvi uvjerili druge da budu za. Ali su i drugi uvjerili prve da moraju biti zadovoljni i treći. Pa kad su prvi, drugi i treći prebrojali svoje ruke, onda su krenuli u pohod pa jedni drugima, drugi trećima, treći prvima, podizali ruke za nezakonite amandmane. I kad su sve tako dogovorili, u međuvremenu su se opet posvađali. Pa su na ovom zadnjem susretu treći bili za, prvi protiv, drugi ni za ni protiv.

Nije tu više važno ni što je korisno za građane, ni što je u skladu sa zakonom… Važno je da oni jedni drugima i trećima kažu da su izdajnici, prodani, kupljeni. Prvi, drugi ili treći, svejedno tko je tko!

Zamislite da ja ovako vodim gradsku upravu…

Sreća da ovako destruktivna grupa nije imala priliku nanositi štetu proteklih desetljeća jer bismo umjesto grada lidera u većini kategorija gledali druge kako rade i pravdali zašto mi to ne možemo.

I da bude još tužnije, dolazi i završna riječ predsjednika vijeća – onog četvrtog: „Sve najbolje onima koji će s nama dolaziti u doticaj jer će im sva sreća trebati!“

Gradonačelnik Grada Zadra

Branko Dukić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...