Enijev potez prodrmao inače mirnu sjednicu, Lukić: “Tko je tu lud?”, Radeta: “Postao si zakonit partner HDZ-a”

Održana je izvanredna sjednica Gradskog vijeća koja je, kako je i najavljeno, bila isključivo tehničke prirode.

Na samom početku, predsjednik vijeća Marko Vučetić konstatirao da je uživo i/ili putem video linka prisutno 25 od 27 vijećnika.

Time je osiguran kvorum i glasovanje je moglo započeti.

Sa 17 glasova za, tri suzdržana (Akcija mladih) i pet protiv (među kojima Enio Meštrović) prihvaćen je prijedlog o otklanjanju uočenih nedostataka u proračunu. Anadia Kožul nije glasovala. Vijećnik Damir Biloglav nije se uspio spojiti preko interneta, ali je javio kako podržava točku.

Sjetimo, sjednica je sazvana nakon što je na današnjem sastanku konstatirano kako donošenje proračuna nije bilo zakonito utoliko što neki amandmani ne navode izvor financiranja, a drugi su iscrpili stavke više nego je bilo predviđeno.

Na kraju nikad kraće sjednice Marko Vučetić zaželio je sretnu Novu godinu uz riječi: “Pogotovo sve najbolje onima koji će dolaziti u doticaj s nama. Trebat će im sreća”.

Nakon odrađenih formalnosti preko društvenih mreža reagirao je SDP-ov Daniel Radeta koji je još jednom ‘podboo’ Enija čija se ruka danas nije našla u zraku u znak podrške proračunu.

Izglasavanje zaključka kojim su otklonjene nepravilnosti ne znači i izglasavanje proračuna. Taj dio suradnje je odradio Enio Meštrović skupa s Akcijom mladih na prošloj sjednici kada se glasalo za proračun. Ovo je bilo glasanje o izvorima financiranja već usvojenih amandmana. Eniu poručujem da je ovim našim činom postao zakoniti partner HDZ-a dok je svojim glasovanjem za proračun bio nezakonit. Uostalom, znamo da HDZ i zakonitosti ne idu skupa…, napisao je između ostalog Radeta.

Mate Lukić (HSP) također ostao je zatečen potezom Akcije mladih.

Kada su imali prilike glasovati protiv proračuna i krenuti u nove izbore, nisu htjeli. Glasovali su za proračun i amandmane koje su sami dali, a sada kada je proračun trebalo uskladiti sa zakonom, ostaju suzdržani, točnije Enio glasa protiv. Tko je tu lud? Oni su zapravo protiv zakona, to je najjednostavniji zaključak, kaže nam Lukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...