Enijevi ljudi traže stopiranje izgradnje zaobilaznice: “Neće se riješiti Žmirići, i dalje će se stvarati prometni čepovi!”

Gradonačelnik Branko Dukić i pročelnici jučer su održali sastanak s vijećnicima Damirom Burčulom, Eniom Meštrovićem, Adelom Frank, Danijelom Radetom i Antom Rubešom na temu kreiranja proračuna Grada Zadra za sljedeću godinu.

Neki prijedlozi vijećnika protive se planovima vlasti, što nagovještava nove burne pregovore oko gradskih financija.

“Danas smo detaljno raspravljali o konkretnim mogućnostima realizacije prijedloga vijećnika. Iako nismo suglasni sa svim prijedlozima mišljenja sam da smo korak bliže zajedničkom rješenju i finalizaciji gradskog proračuna. Početkom sljedećeg tjedna na stolu očekujemo konačne prijedloge amandmana za sjednicu Gradskog vijeća”, izjavio je nakon sastanka gradonačelnik Dukić.

“Rak rana” prometa u Zadru, u narodu zvana zaobilaznica, neće se rekonstruirati ako je pitati Klub nezavisnih vijećnika Enia Meštrovića.

Riječ je o zaobilaznici koja zaobilazi zaobilaznicu! U pripremi je točka po žurnom postupku za iduće Gradsko vijeće po kojoj ćemo tražiti hitno stopiranje izgradnje iste. Naime, u lipnju je potpisan ugovor o izgradnji dva i pol kilometra na rok od 18 mjeseci. Proteže se od raskrižja kod Supernove i spušta na postojeću zaobilaznicu, kod raskrižja Put Bokanjca i Hrvatskog Sabora. Time se neće riješiti Žmirići gdje će se i dalje stvarati prometni čepovi. Nije pronađeno pravo rješenje za prometne probleme. Da se ona nastavlja i ide skroz do Kožina, imalo bi smisla. Ovako se pitamo pogoduje li se nekome, odnosno kome se pogoduje? I ja bih voljela da sam imala na ovom potezu neki teren pa da ga prodam za dobre novce. S druge strane, imate Bokanjane kojima je zbog zaobilaznice izvlašteno jako puno zemljišta, kazala nam je vijećnica Adela Frank.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...