Enijevi vijećnici uputili zahtjev; Zaobilaznica treba ići od Crnog, preko Musapstana, iznad Bokanjca i prema Zatonu

U prošlotjednom razgovoru, vijećnica Adela Frank najavila nam je kako će se Klub vijećnika Nezavisne lista Enija Meštrovića suprotstaviti nastavku izgradnje zadarske zaobilaznice.

Sada su uputili zahtjev Gradskom vijeću Zadra da ovu točku hitno stave na dnevni red.

Detaljnije obrazlažu zašto:

“Dana 25. lipnja 2020. godine potpisan je Ugovor o izradi idejnog rješenja i studije utjecaja na okoliš za izmještanje državne ceste 306 do D8, područje Bilog Briga u Zadru, u dužini 2.5 kilometara, između direktora Hrvatskih Cesta, Josipa Škorića i zajednice ponuditelja Geo projekt iz Splita i Mobilita Evolva iz Zagreba u iznosu od 1 milijun i 150 tisuća kuna (1.150.000,00) sa rokom dovršetka projektne dokumentacije od 18 mjeseci tj. do 25 .12. 2021.godine.

Budući je potpisivanje Ugovora sukladno Prostornom Planu uređenja Grada Zadra te Županijskom Prostornom Planu, aktom po žurnom postupku predlažemo Odluku o privremenom zaustavljanju daljnje realizacije navedenog projekta. U odgovoru na naš prijedlog amandmana resorni pročelnik Kasap lijepo je objasnio problematiku vezanu za projektiranje GUP – a :

“Na 30. sjednici Gradskog vijeća, održanoj 22. prosinca 2020. godine, donesena je Odluka o početku 5. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Zadra sa ciljem da se unaprijedi turistička infrastruktura, da se definiraju nove zelene površine, propiše okrupnjena zelena površina na građevinskim česticama (do minimalno 30 posto od same čestice), da se strože definira broj parkiranih mjesta i stambenih jedinica na čestici i da se stvore uvjeti realizacije sadržaja javne namjene.“

Nastavak izgradnje cjelokupne infrastrukture građevinskog područja koje je, sukladno aktualnom GUP-u Grada Zadra još uvijek neizgrađeno i realne zaobilaznice, od raskrižja Crno, preko Musapstana, iznad Bokanjca te nadalje prema Zatonu biti će moguće tek nakon provedene Javne rasprave i Javnog uvida u isti putem kojih će zainteresirani građani, vlasnici građevinskih čestica, moći sukreirati budući zadarski kvart u cijelosti.

Slijedom navedenog dostavlja se Gradskom vijeću Grada Zadra Prijedlog Odluke o privremenom zaustavljanju Projekta izmještanja državne ceste 306 do D8 na razmatranje i donošenje”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...