Forum mladih SDP-a: “Razlog Ričardovog uskrsnuća je zaustavljanje građanskog odgoja i održavanje HDZ-a na vlasti”

Priopćenje Foruma mladih SDP-a Zadar koje potpisuje potpredsjednik Marko Topić prenosimo u cijelosti:

“Da smo tražili bolji primjer zašto nam je potreban građanski odgoj, bolji primjer od  Ričarda/Enia ne bismo mogli naći.

Pozivajući se na depolitizaciju i ne uvođenje novih podjela kao opravdanje za ne izglasavanje amandmana o edukaciji nastavnog osoblja o građanskom odgoju, Bleke i konji su stali rame uz rame s HDZ-om.

Upravo je suština građanskog odgoja educiranje mladih ljudi o tome kako utjecati na svoju okolinu, razvijati kritičko mišljenje i donositi odluke koje su najbitnije za njihovu budućnost. Izgleda da su educirani mladi upravo ono što ne ide u prilog HDZ-u i Ričardu.

Zaključak je jednostavan, strah je prevladao i u HDZ-u i kod Ričarda od mladih koji razmišljaju svojom glavom.

Kamo sreće da je Enio Meštrović ostao dosljedan sam sebi, kao onda kada je branio Dom kulture na Bokanjcu od HDZ-a koji ga je srušio, a danas ruši budućnost svih osnovnoškolaca grada Zadra.

Je li razlog Ričardovog uskrsnuća zaustavljanje građanskog odgoja i održavanje HDZ-a na vlasti, ne moramo se pitati, očito je – potpisan je kupoprodajni ugovor između Enia i HDZ-a.”

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...