FOTO Crno postaje sve poželjnije mjesto za život; Područna škola dobila novo igralište, najavljena i druga ulaganja

Posljednjih nekoliko godina u Crnom se događaju pozitivne promjene i ovaj prigradski kvart postaje sve poželjnije mjesto za život. Brzo se rješavaju tekući problemi mještana, otvaraju se gradilišta, poboljšava se infrastruktura, a sve u cilju poboljšanja kvalitete života u ovom zadarskom kvartu.

U modernizaciji nije zaboravljeno niti osnovnoškolsko obrazovanje, odnosno Područna škola Crno. Naime, od svega nekoliko učenika prije desetak godina škola se danas diči s rekordnih 29 đaka. Rezultat je to kontinuiranog rada na modernizaciji pa su suvremeno opremljene učionice, uređena je vanjska infrastruktura, dograđeni su zidovi za sigurnost, a od ovog tjedna u funkciji je i novo školsko igralište.

U utorak, 7. prosinca, dan nakon fešte Sv. Nikole, ujedno zaštitnika Crnog, i službeno je otvoreno novo vanjsko školsko igralište područne škole Crno. Utorak je bio jako lijep dan za crničke školarce. Škola je malo kraće trajala kako bi se uz prigodni program pun zabave otvorilo igralište. Bilo je red igre, red pjesme i za kraj druženje.

Kako je škola u Crnome područni objekt Osnovne škole Stanovi, prigodnu pozdravnu riječ imao je ravnatelj Markica Perić, te domaćin, predsjednik Mjesnog odbora Crno, Ivica Grgurović. Zahvalili su se mještanima na razumijevanju za strpljenje tijekom radove i buku bagere koji su ”šuškali” dugo vremena oko škole, te su zaključili kako je upornim i timskim radom puno toga moguće.

Poručili su kako će uskoro Područna škola Crno postati primjer dobre prakse. Podršku samoj školi dao je resorni odjel Grada Zadra te je upućena zahvala Odjelu i pročelniku Josi Nekiću. Najavljeno je i kako se ulaganje ovim ne završava, uskoro se planiraju dodatne aktivnosti oko igrališta te će biti postavljena vanjska rasvjeta kako bi igralište bilo na raspolaganju svim mještanima nakon školske nastave. Ono što su u Mjesnom odboru Crno naglasili kako je od brojnih manjih i većih projekata koje su uspješno realizirani, najbolji i najljepši ovi koji djeci stavljaju osmjeh na lice. To je ujedno i najveći motiv za rad.

Mjesni odbor je zahvalio ravnatelju Periću i cijelom njegovom timu te Gradu Zadru na razumijevanju i maksimalnoj podršci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...