Cestitka_Uskrs

FOTO Zadrani jedva pustili Bebeka s pozornice nakon dva i pol sata, u pjevanju mu se pridružio i sin

– Hoćemo još! Hoćemo još! – vikala je sinoć publika na koncertu Željka Bebeka na adventskom trgu Petra Zoranića. S pozornice su ga „pustili“ tek petnaestak minuta prije ponoći, kad je završio njegov sinoćnji koncert na Adventu, prvi kojeg je održao u Zadru nakon tri godine.

S obzirom da je koncert započeo oko 21 sat i 20 minuta jasno je da je, dakle, trajao gotovo dva i pol sata jer pjevač nije mogao odbiti opetovane zahtjeve mnogobrojnih posjetitelja koji su uporno tražili bis.

Kako nam je i sam rekao prije koncerta, očito je da ga se zadarska publika zaželjela, a i on njih. Kako je koncert odmicao, atmosfera na adventskom Trgu Petra Zoranića postajala je sve užarenija i mnogobrojna publika pjevala je zajedno s Bebekom sve pjesme. A imali su i što pjevati jer je, u pratnji svog odličnog i razigranog benda, pjevao hitove iz samostalne karijere kao što su „Il’ me ženi il’ tamburu kupi“, „Tamburaši s Dunava“, „Ja po kafanama“, „Dabogda te voda odnijela“, „Sinoć sam pola kafane popio“, „Da je sreće bilo“, ali i svoj velike novije hitove – „Ono nešto naše“ i „Gdje sam bio“.

No, nezaobilazni su bili i hitovi iz vremena dok je bio pjevač legendarnog „Bijelog dugmeta“ – „Na zadnjem sjedištu moga auta“, „Ako možeš, zaboravi“, „Tako ti je mala moja, kad ljubi Bosanac“ ili „Pristao sam, bit ću sve što hoće“.

U jednom trenutku u pjevanju mu se pridružio i sin, pa su njih dvojica zajedno izvela miks pjesama „Svi marš na ples“, „Doživjeti stotu“, „Sve ove godine“ itd.

Kad su krenuli taktovi pjesme „Ima neka tajna veza“, publika je „preuzela vodstvo“ i zdušno pjevala, a ni „Laku noć svirači“, koju obično pjeva na kraju koncerta, nije je mogla zaustaviti. U svakom slučaju, sinoćnji koncert pamtit će i publika, ali i Bebek!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...