KK Zadar se odrekao božićnog domjenka, novac daju Udruzi za down sindrom. Periša: “Teška su vremena, djeca trebaju puno stvari”

S obzirom na epidemiološku sliku i uvjete, ove godine neće biti tradicionalnog božićnog domjenka za sve sponzore, bivše i sadašnje igrače i djelatnike te prijatelje Kluba, a novac predviđen za organizaciju božićnog domjenka proslijedit će se Udruzi za Down sindrom Zadarske županije.

Udruga za Down sindrom Zadarske županije osnovana je na proljeće 2004. godine, na inicijativu roditelja djece s Down sindromom te broji 40 djece i 110 članova. Cilj udruge bio je prvenstveno senzibilizacija javnosti za potrebe i mogućnosti osoba s Down sindromom, a s vremenom se to proširilo i na poboljšanje zdravstvene i psihosocijalne skrbi te integraciju djece u redovne, ali i specijalne obrazovne ustanove. Ova udruga maksimalno pokušava integrirati djecu s Down sindromom u društvo te im pomaže da postanu punopravni članovi zajednice, naravno ovisno o njihovim mogućnostima i potencijalima.

Povodom ove akcije obratila nam se i predsjednica Udruge Suzana Periša:

„Ono što nam je zaista jako drago i bitno je to da je Košarkaški klub Zadar prepoznao naš rad i trud, vidio koliko energije ulažemo da bi naša djeca bila punopravni članovi zajednice te jednostavno prepoznao potrebu za senzibilizacijom javnosti. Veoma smo zahvalni i na tom dijelu te naravno na financijskom dijelu, budući da su zaista teška vremena i djeca trebaju puno stvari, od didaktičkih materijala, različitih radionica, terapeutskih rehabilitacijskih postupaka, a nažalost sve je manje donacija i projekata zbog situacije u kojoj se svi skupa nalazimo. Ova akcija biti će nam od izuzetno velike važnosti i značaja u puno različitih segmenata te se još jednom zahvaljujemo Klubu i svim navijačima koji su nam pomagali u prošlosti, ali i koji će nam pomoći u budućnosti!“

Direktor Kluba Željko Žilavec, povodom nastavka suradnje između Kluba i Udruge, izjavio je:

„Iznimno nam je drago što možemo pomoći Udruzi u ovim teškim vremenima i što nastavljamo našu uspješnu suradnju i s ovom akcijom. Naši dragi prijatelji iz Udruge biti će nam i gosti na jednoj od domaćih utakmica u novoj 2022. godini, o čemu ćemo javnost i sve navijače još obavijestiti. Koristim i ovu priliku te pozivam sve navijače i simpatizere KK Zadar koji su u prilici pomoći, da simboličnom uplatom na žiro račun, pomognu Udruzi za Down sindrom Zadarske županije!“

Podaci za uplatu:

Udruga za Down sindrom Zadarske županije

Pod bedemom 3, Zadar

HR9723400091110283763

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...