Konobarica u Zadru zapela za gosta i slomila mu naočale, noćni klub morat će mu podmiriti štetu

Nakon što je konobarica tacnom slučajno gostu oborila naočale na pod, vlasnik zadarskog noćnog kluba morat će mu podmiriti štetu, kao i platiti sudske troškove postupka.

Sutkinja Katarina Dragičević dosudila je Zadraninu naknadu od 2.536,80 kuna uvećanu za kamate od 2016. godine te troškove parničnog postupka od 2.325 kuna.

Zadranin je u tužbi opisao situaciju koja se dogodila 4. lipnja 2016. godine kada je u društvu prijatelja boravio u prostoru kafića. Navodi da je došlo do kontakta između njega i konobarice koja je, noseći u ruci tacnu, zapela za njega. Naočale su mu tada pale na pod i razbile se te ih više nije mogao spasiti.

O situaciji je obavijestio voditelja šanka, koji ga je uputio na direktora. Direktor nije namjeravao odgovarati za nešto što je učinila njegova djelatnica te mu je rekao da ako ima bilo kakvih potraživanja, da se obrati toj djelatnici.

Vlasnik kafića na sudu je potom osporavao da je konobarica “zapela” za gosta zbog toga što svi djelatnici imaju izričiti naputak kako se trebaju ponašati u gužvi – moraju se ispričati ljudima kada prolaze između njih tako da jednu ruku drže ispred sebe, a drugom rukom dodiruju ljude ispred sebe i ispričavaju se kako bi prošli. Naveo je i kako je sljedeće jutro na šljunku, gdje je bio stol, pronađena jedna čitava leća te kako je okvir bio iskrivljen, a ne slomljen.

Tužiteljevi prijatelji posvjedočili su kako Zadranin konobaricu nije mogao vidjeti jer mu je došla iza leđa. Nerealno je očekivati da je korekcijska leća koja je ispala iz okvira, a koji je potom ugazila konobarica, ostala neoštećena, navela je sutkinja, izrazivši sumnju da je ona uopće bila pronađena i ponuđena gostu. Zakon propisuje kako za štetu koju zaposlenik u radu ili u svezi s radom prouzroči trećoj osobi odgovara poslodavac pa će zadarski noćni klub morati podmiriti štetu za naočale i troškove sudskog postupka.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...