Kornati u finalu izbora za najbolju europsku lokaciju u filmskoj i TV industriji

Nacionalni park Kornati ušao je u finale izbora Europske mreže filmskih komisija (EUFCN) gdje se natječe u kategoriji za Nagrade za najbolju lokaciju u filmskoj i TV industriji.

Na Kornatima se snimao film Murina, koji je nagrađen Zlatnom kamerom na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu. Debitantski film redateljice Antonete Alamat Kusijanović je nagrađen Zlatnom kamerom Filmskom festivalu u Cannesu ove godine.

Osim Kornata, u finalu su se našli i Berlin za seriju Damin gambit, Dvorac Cahir u Irskoj za film Zeleni vitez, španjolska Málaga za seriju Kruna i norveški Stadlandet za film Dina.

Tko će biti pobjednik, odnosno tko će ponijeti titulu najbolje lokacije u Europi, odlučuju isključivo glasovi publike, a svi sudionici glasanja ulaze u bubanj te će jedan sretni dobitnik osvojiti putovanje na pobjedničku lokaciju. Glasanje za najbolju lokaciju otvoreno je za javnost putem službene stranice EUFCN-a, a traje sve do 31. siječnja 2022. godine. Sve detalje o finalistima, kao i poveznicu za glasanje, možete pronaći na POVEZNICI.

Žiri Europske mreže filmskih komisija za dodjelu nagrade ocijenio je sve prijavljene lokacije, obraćajući posebnu pozornost na značajnu ulogu koju te lokacije imaju za priču, te njezino inovativno korištenje u sklopu audiovizualnog djela. Nagrada za najbolju lokaciju 2021. bit će uručena najboljoj lokaciji i filmskoj komisiji u veljači 2022. godine u sklopu Europskog filmskog sajma (EFM) u Berlinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...