Lukić (HSP): “Jedino poštujem SDP koji dosljedno bani svoje stavove, Enijev performans je jeziv”

Enio Meštrović alias Ričard, zadarski gradski vijećnik jučer je na sjednicu stigao u lijesu.

Ovaj performans bio je odgovor SDP-ovu gradskom vijećniku Danielu Radeti koji je nedavno objavio Ričardovu osmrtnicu na društvenim mrežama zbog “političke smrti”, odnosno priklanjanja politici HDZ-a.

Meštrović se kroz svoj alter ego narugao prozivkama, a narod se još jednom dobro zabavio. Vijećniku nezavisne liste to definitivno ide u korist, jer izbore je i dobio zahvaljujući cinizmu i sarkazmu upakiranom u ludiranje.

No, nekima se ovaj performans nije svidio.

Reagirao je na njega Mate Lukić, vijećnik u Gradskom vijeću.

Možda na iznenađenje mnogih, pohvalio je SDP. Tvrdi da su jedina oporbena struja koja dosljedno brani svoje svjetonazore.

“Jučer sam odlučio napraviti eksperiment i promatrati u tišini političke magove kako sahranjuju grad kulture, uzora Dalmacije našeg Lipotana Jadrana. Ovo je na slici kao neki performans koji je zapravo meni osobno jeziv, a vama kojima je smiješno ja se stvarno pitam što je tu smiješno? Inače imam smisla za humor, čak i onaj crni. U ovo božićno vrijeme mrtvačke kapse i zgražanje cijele RH nad našim Zadrom su nešto predivno. Desetke amandmana, izglasanih na silu neki pisani i minute prije glasanja. Recimo jedan je prošao od 3 mil. kuna, a nitko nije uspio ni pročitati rukom pisani amandman kome se skida taj novac. Nekome se mora skinuti nekome dati, tako to ide s amandmanima. Proračun je probijen, kažu akteri neka traže novac, bolje to nego novi izbori. Pa ja bih vrlo rado išao na nove izbore da se ova agonija završi. Da se zna tko pije tko plaća. Gradonačelnik je prihvatio dio amandmana, njima nedovoljno. Očito se nisu tako dogovorili nisam sudjelovao u pregovorima pa ne znam. Mi smo amandmane dogovarali s našim partnerima kad se proračun počeo raditi, a ne donositi tone papira na samu sjednicu. Neozbiljno i amaterski. Grad star 3000 godina to ne zaslužuje. Možete se pravdati, dok se vi tučete za mrvice koje padaju sa stola jedini koji ponosno stoje i dosljedno brane svoje stavove su SDP. Meni najomraženiji i svjetonazorski najdalji, ali ne znači ako ih ne volim da ih ne mogu poštovati. Godinama su oporba, izigrani čak i od svojih koalicijskih partnera u tišini i dostojanstvu ostali su do kraja. Kome drago kome krivo to vam je jedina istina”, napisao je Lukić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...