Manifestacija Đir po gradu; Zadarski restorani nude jela po pristupačnim cijenama

Zadarski ugostitelji, uključeni u manifestaciju Đir po gradu, za ovo su zimsko razdoblje pripremili zanimljivu ponudu jela, od predjela pa do slastica i sve to po pristupačnim cijenama.

Kao i svake dosad, tako je i ove godine restoran „Dva ribara“ uključen u Đir po gradu i to s ponudom koja zvuči vrlo primamljivo. U ovom jesensko-zimskom razdoblju imaju u ponudi dnevne menije po cijeni od 80 kuna s uključenom juhom, glavnim jelom s prilogom i desertom. U ovom restoranu traje i „Mjesec bakalara“ tijekom kojeg možete probati razna jela spremljena od ove ribe – juhu od bakalara, bakalar bjanko, rižot od bakalara, tagliatelle s bakalarom, njoke s bakalarom u umaku od zadarskog tartufa i brudet od bakalara.

Svakodnevno restoran „Zadar Jadera“ nudi domaća jela koja inače volimo jesti i kod kuće, poput sarme, kupusa, pire krumpira, zatim gulaša, domaćih pljukanaca, bunceka s kupusom i domaćom slaninom, dalmatinske pašticade s domaćim njokima, bakalarom bjanko i brudetom od bakalara. Svu tu raznoliku ponudu možete dobiti po pristupačnim cijenama od 45 do 60 kuna.

Ukoliko volite i dobar sushi, restoran & sushi bar „Maguro“ također ima prigodnu ponudu. Naime, u ovom se restoranu nude četiri različita menija po cijeni od 100 kuna, u koja su uključeni miso juha, glavno jelo i desert.

Konoba „Skoblar“ svakodnevno nudi dnevna jela i marende po pristupačnim cijenama, a obzirom na razdoblje u kojem se nalazimo, trenutno je aktualna ponuda jela od bakalara. Također, ne treba zaboraviti niti riblja jela kao, primjerice, trlje s grila. Zatim jetrice, tripice, kuhano meso itd. Prigodna je i ponuda slastica pa su tako tražene fritule, ali i dnevni deserti koji su zapravo svakog dana iznenađenje za goste, bilo da je riječ o raznim štrudlama ili nešto „modernijim“ slasticama poput semifreda i cheesecakea.

„Dani bakalara“ u restoranu „Bruschetta“ počeli su 1. prosinca i traju sve do Badnjaka. Tijekom tog razdoblja u ovom restoranu možete isprobati bakalar pripremljen na razne načine. Uz već standardnu ponudu jela koju znaju vjerni gosti, osvježena je i ponuda slastica. Naime, kako su nam rekli u restoranu, aktualna je „zimska“ ponuda, a to su čokoladne griotte i krostata od kruške.

Ukoliko vam, nakon dobre spize, nedostaje i nešto slatko, kavana „Danica“ vam u tome može pomoći. Veliki je izbor fritula, medenjaka, suhih kolača kao i ostalih slastica i torti za ovo blagdansko razdoblje. No, ukoliko niste od volje za pripremanje kolača, ili jednostavno ne stignete, dođite u „Danicu“ i odaberite nešto iz svakodnevno svježe ponude 20-ak vrsta raznih kolača i torti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...