Marina Lovrić Merzel primila 100 tisuća eura mita i kupila stan u Zadru, pa kao vlasnika navela svog nećaka?

Vrlo kratko. Ne duže od nekoliko minuta. Toliko je trebalo Daliboru Rožankoviću i Bernardu Popecu, suoptuženicima Marine Lovrić Merzel, bivše SDP-ove županice sisačko-moslavačke da na zagrebačkom Županijskom sudu iznesu svoje obrane. Rožanković, inače nećak Lovrić Merzel i Popec, vlasnik auto-kuće Popec čija je zgrada prodana županiji Sisačko – moslavačkoj niječu krivnju.

Rožanković koji se u USKOK-u branio šutnjom, te kojeg se tereti da je novcem koji je Lovrić Merzel dobila kao mito od Željka Žužića, kupio stan, kako bi se prikrilo da je stvarni vlasnik bivša županica, kazao je da to nije točno, piše Večernji list.

– Na zahtjev USKOK-a provedeno je financijsko vještačenje koje je utvrdilo da sam imao dovoljno sredstava da kupim taj stan – kazao je Rožanković. Popec je pak kazao da je u optužnici nesporno jedinio da je županija od njega kupila zgradu njegovog autosalona za 9,8 milijuna kuna. Za sve ostalo što mu se stavlja na teret, poput toga da je utjecao na Lovrić Merzel da se donese takva odluka, Popec je nazvao spornim. Kazao je i da je županicu vidio jednom na sastanku nakon odluke županije o kupnji  njegove zgrade.

Nakon što su njih dvojica iznijela obrane, Čedo Prodanović, branitelj Lovrić Merzel predložio je da se sasluša još 10-ak svjedoka vezano na okolnosti je li bivša županica službenom karticom plaćala privatne ili poslovne troškove. Predložio je i da se od Erste banke pribave izvješća o tome kome su izvješća o računima za županiju slana, jer se po tvrdnjama Prodanovića u tim izvješćima vidi i što je točno plaćeno. USKOK se tim dokaznim prijedlozima usprotivio, a je li ih sud usvojio znat će se idući tjedan. Ako ih je sud odlučio odbiti, onda će na red doći završne riječi stranaka, što znači da bi suđenje ušlo u završnu fazu.

USKOK Marinu Lovrić Merzel tereti za niz zloporaba i pogodovanja, da je primila 100.000 eura mita od Željka Žužića, da je potom tim novcem kupila stan u Zadru te to prikrila tako što je kao vlasnik stana naveden njezin nećak. Osim toga USKOK ju tereti i da je sklapala sudske nagodbe na štetu županije, privatne troškove plaćala novcem županije… Ona je sve te optužbe zanijekala.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...