Matej Nevešćanin: “Olimpijske igre su moj najveći san, želio bih nastupiti na Igrama u Parizu 2024. godine”

Noćas oko dva sata iz Kijeva se vratio odlični zadarski i hrvatski skakač u vodu Matej Nevešćanin (15), koji je na nedavnom Svjetskom prvenstvu za juniore u Ukrajini, na Gradskom bazenu u Kijevu osvojio brončanu medalju u skoku s daske od jednog metra i četvrto mjesto u skoku od tri metra. Matej je u lipnju ove godine uzeo broncu i na Prvenstvu Europe u Rijeci u skoku s tri metra.

Matej je još pod dojmom svog najvećeg dosadašnjeg uspjeha u karijeri, i još mu, kako nam kaže se nisu slegli dojmovi.

– Na samom natjecanju prije samih skokova sam se osjećao odlično, bez ikakvog straha i stresa, odradio sam skokove najbolje što sam mogao. Treće i četvrto mjesto na svijetu, presretan sam zbog toga, ostvario sam povijesni rezultat, nisam ni u snu pomislio da ću dogurati daleko u ovom sportu. Neću stati na ovome, nastavit ću se i dalje truditi što više mogu. Naravno da mi je želja osvojiti i zlato na idućim svjetskim i europskim prvenstvima, to mi je uvijek cilj pred svako veliko natjecanje. Ovim putem zahvaljujem svim Zadranima, a i šire, na svim pozitivnim komentarima i velikoj podršci, učinili su mi ovaj uspjeh pedeset puta boljim.

 

Planovi za dalje?

– Najprije ću se sada malo odmoriti do kraja tjedna, nakon toga na bazenu ŠC Višnjik nastavljamo u radnom ritmu. Zbog pandemije još ne znam kalendar za sljedeću godinu, raspored će izaći u siječnju iduće godine, u svakom slučaju ja ću se pripremati za buduća natjecanja. Europsko bi trebalo biti u lipnju 2022. godine u  Rumunjskoj, točnije Bukureštu, a Svjetsko je zakazano isto sljedeće godine u prosincu, i to u Montrealu u Kanadi.

 

Imaš li možda neke svoje neostvarene želje, gdje bi volio nastupiti?

– Olimpijske igre su moj najveći san, želio bih nastupiti na Igrama u Parizu 2024. godine.

 

Pratiš li utakmice KK Zadar?

– Naravno, košarkaše Zadra redovito pratim, evo malo su bolje krenuli sa svojim igrama, doveli su i novo pojačanje Thompsona. Valjda će im taj novi centar pomoći da pobjeđuju što više, smatram da se bilo koji igrač KK Zadar mora boriti za dres koji nosi!

 

Poruka Tornadu?

– Nadam se da će se vratiti u dvoranu, sad kada je KK Zadar napokon počeo bolje igrati, Tornado treba vratiti tu vruću atmosferu na tribine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...