Most nema dovoljno potpisa za referendum? Matić: “Smatramo da radimo jednu dobru stvar, a kako bude, bit će”

Teške riječi pale su u Saboru. SDP-ov Peđa Grbin Mostovce je nazvao parazitima i korona profiterima, uslijedio je metež i masovna svađa.

Kada im je Grbin poručio da stanu za govornicu i pozovu građane da se cijepe, pa će ih i on pozvati da podrže referendum, Nino Raspudić gotovo mu se unio u lice, prišli su mu i Miro Bulj i Marin Miletić, dok je Marija Selak Raspudić vikala “Iznesite me van” jer joj je zabranjeno govoriti.

Je li nervoza Mostovaca povezana s odazivom na referendum lošijim nego li se očekivalo?

Tako se priča, pogotovo nakon što su mikrofoni ostali upaljeni te je javnost čula kratak razgovor između Nikole Gromoje i Selak Raspudić.

“Ovo smo jako loše napravili, okrenuli smo sve kontra sebe”, rekao je Grmoja, na što mu je kolegica odgovorila “Nismo”.

Grmoja je jučer obznanio kako podaci s terena govore o 300 tisuća prikupljenih potpisa. Sutra je zadnji dan u kojem se mogu prikupljati. Da bi se raspisao referendum o covid potvrdama, Mostovcima treba minimalno 369 tisuća važećih potpisa.

Ukoliko ne uspiju, previđa se, bit će ovo težak udarac za njihovu stranku.

Što o trenutačnoj situaciji misle u MOST-u Zadarske županije, upitali smo vijećnika Ivana Matića.

Ne, događanja u Saboru apsolutno nisu povezana s nikakvom nervozom i referendumom. Vidjeli ste i sami što su nam izgovorili, optužili su nas da parazitiramo na tuđoj smrti. Smatramo da radimo dobru, kvalitetnu stvar, a trpimo napade svakodnevno, kaže Matić.

O dosad prikupljenom broju potpisa, kaže:

Uopće ne pratim situaciju s potpisima na nacionalnoj razini, namjerno. Volonteri u Zadarskoj županiji izrazili su volju da rade i do ponoći ako treba, dat ćemo sve od sebe, uložili smo snagu, imamo želju, smatramo da radimo jednu dobru stvar, a na kraju kako bude, bit će, na to ne možemo utjecati, zaključuje Matić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...