Na punktu u Kalima cijepljeno ukupno 979 otočana, Ugljan dosegao procijepljenost od 70 posto

U subotu, 18. prosinca održalo se zadnje cijepljenje u ovoj godini na punktu u sportskoj dvorani područne škole u Kalima.

Već uigrani timovi liječnica i medicinskih se sestara uspjeli su cijepiti čak 231 osobu, što je najveći odaziv u svih dosadašnjih šest akcija cijepljenja subotom tijekom studenoga i prosinca na ovom punktu.

Zahvaljujući dobroj organizaciji, nije bilo redova za cijepljenje, a ovaj otočni punkt se još jednom pokazao učinkoviti i svrsishodan.

Tako je do sada, u šest subotnjih ciklusa na ovom punktu, cijepljen značajan broj od ukupno 979 otočana. Stanovništvo otoka Ugljana doseglo je prag procijepljenosti od 70%, što je znatno iznad hrvatskog prosjeka.

Organiziranu akciju cijepljenja protiv Covid-a 19, u koordinaciji Stožera civilne zaštite Općine Kali i Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, kao i prošle subote vodili su liječnički timovi – dr. Nikolina Jukić, dr. Lea Bilandžić, te medicinske sestre – Martina Ljubanović i Plavija Baraka.

Organizirano cijepljenje na glavnom punktu na otoku Ugljanu trebalo bi se nastaviti u siječnju, ali još nije poznat točan termin, niti potvrđena lokacija punkta. Lokalni stožeri civilne zaštite pravovremeno će putem medija obavijestiti stanovnike otoka čim se utvrdi točan raspored za siječanj 2022. godine.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...