Najmlađi pacijenti više neće morati putovati van Zadra, nabavljen gastroenterološki stup vrijedan preko milijun kuna

Opća bolnica Zadar je za potrebe pacijenata Odjela za pedijatriju izvršila nabavku najnovijeg gastroenterološkog stupa.

Radi se o najmodernijem takvom uređaju u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Hrvatskoj a koji je prilagođen najmanjim pacijentima.

Važnost nabavke ogleda se u pružanju ove vrste zdravstvene usluge što olakšava situaciju pacijentima i njihovim roditeljima koji su do sada za takvu vrstu pregleda bili upućivani u kliničke bolničke centre.

Na ovaj način će uz educirani zdravstveni kadar i najnoviji gastroenterološki uređaj, pacijenti pretragu obaviti u našoj županiji što olakšava poteškoće s kojima su se obitelji do sada susretale, kao što je odvojenost djeteta od roditelja, povećani financijski troškovi itd.

Novim endoskopskim sustavom EVIS X1 Olympus, uvedena je nova dimenzija tehnologije namijenjena potrebama endoskopije čiji je cilj usavršiti način na koji se bolesti gornjeg i donjeg probavnog sustava te respiratornog sustava mogu otkriti, karakterizirati i liječiti.

Jedinstvena platforma s integriranom tehnologijom 5 LED svjetla u videoprocesor uz poboljšane značajke korištenja i još veću svestranost endoskopa sustav EVIS X1 pruža optimalnu podršku za kliničku učinkovitost pri kojoj korisnicima omogućuje bolju vidljivost zahvaljujući novim tehnologijama za obradu slike koja povećava vidljivost potencijalno sumnjivog tkiva primjenom novog efekta čime se poboljšava boja, struktura i svjetlina.

Ključni cilj tehnologije je rano otkrivanje karcinoma i smanjenja smrtnosti.

Također primjena nove tehnologije raspona svjetlosti omogućuje prikaz većih krvnih žila u slojevima ispod submukoze i omogućuje bolju vizualizaciju mjesta krvarenja što rezultira da endoskopičar jednostavnije može odabrati prikladno mjesto za biopsiju uz manji rizik krvarenja, osobito tijekom bronhoskopije. Gastrointestinalni sustav predstavlja izazove za održavanje stabilnosti i izoštrenosti endoskopske slike pri kojem tehnologija konstantne oštrine endoskopske slike omogućuje precizna promatranja širokim fokusom i besprijekornim povećanjem. Ova poboljšana vidljivost i kontinuirano oštra slika smanjuje potrebu za prilagođavanjem fokusa kako bi endoskopska procedura bila praktičnija te samim tim može doprinijeti lakšoj identifikaciji i sigurnijoj dijagnozi abnormalnosti.

Vrijednost nabavke iznosi 1.016.778,83 kn, a ista je financirana iz decentraliziranih sredstva Bolnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...