Najmlađi se neće cijepiti na Višnjiku; Vicković: “Roditelji se trebaju obratiti isključivo liječniku opće prakse”

Vlada je jučer produljila sve postojeće epidemiološke mjere i dala odriješene ruke lokalnim stožerima u donošenju odluke koja se tiče okupljanja.

Javna okupljanja s više od 100 osoba na otvorenom bez covid potvrde su moguća, ali uz odobrenje.

Mjere su ostale sve iste osim sto za sva događanja preko 100 osoba organizator treba tražiti suglasnost županijskog Zavoda za javno zdravstvo, kaže nam Šime Vicković, predsjednik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Za predstojeće blagdane i proslave to je dobra vijest, jer inicijatori događanja imaju mogućnost dobiti dozvolu za veća okupljanja s lokalne razine, ne HZJZ-a kao do sada.

Ukoliko mogu garantirati osiguranje adekvatnog razmaka i provođenje ostalih epidemioloških mjera, postoji mogućnost da dobiju zeleno svjetlo za organizaciju većih zabava.

S druge strane, ova odluka za održavanje novogodišnjih proslava još uvijek ne znači previše, jer je radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih događanja i dalje ograničeno do ponoći.

Jučer je u Zagrebu i Rijeci cijepljeno 12 djece u dobi od 5 do 11 godina.

Što se tiče cijepljenja u Zadru roditelji neka se obrate svojim liječnicima opće prakse za savjete, kaže nam Vicković.

Liječnici do početka idućeg tjedna prikupljaju informacije o broju zainteresiranih koje će potom proslijediti zadarskom Zavodu za javno zdravstvo. Pfizer na djecu stiže iz Splita, a cijepljenje u ambulantama opće prakse i kod pedijatara kreće u četvrtak.

Kako doznajemo od koordinatora punkta Višnjik, dr. Roberta Županovića, ovdje se neće provoditi cijepljenje djece od 5 do 11 godina.

Ne, za sada ne.

Djeca će se također cijepiti s dvije doze, u razmaku od tri tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...