“NASMIJEŠENO SUNCE” Najbolji restoran je “4 Kantuna”, kafić “Marex”, evo tko je najbolji kuhar, konobar, prodavač, policajac…

U dvorištu palače Cedulin održana je tradicionalna svečana dodjela nagrada u akciji Gradonačelnika  Grada Zadra „Nasmiješeno sunce“ za turističku 2021. godinu.

Priznanja je uručio gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, a prigodne poklone direktor TZ grada Zadra Mario Paleka.

Čestitajući dobitnicima gradonačelnik Dukić naglasio je kako ovo blagdansko vrijeme donosi zbrajanje poslovnih rezultata u godini na izmaku.

– Turizam je bez dvojbe danas nezamjenjiva gospodarska djelatnost, izvozno orijentirana, koja zapošljava, donosi dodanu vrijednost i nove investicije. Pokazala je to i ova godina, nakon depresije 2020. koju smo prebrodili zahvaljujući poduzetničkoj profesionalnosti i mjerama potpora od državne do lokalne razine, kazao je gradonačelnik Dukić istaknuvši kako turizam nije samo statistika te je dodao:

– Turizam je prije svega dojam i emocija. A za pozitivan dojam je potrebna stručnost, kreativnost i motiviranost. Baš svaki kotačić tog složenog mehanizma i ove je sezone funkcionirao uhodano, a Zadar je opet bio poželjno odredište. Takvim ga oduvijek čine ljudi, prije svega oni u turističkom sektoru našeg grada. Vi, dobitnici ovogodišnjeg Nasmiješenog sunca, nezamjenjivi ste dio zadarskog turističkog imagea. S vašim i znanjem i radom svih vaših kolega, nastavljamo s pozitivnim poslovnim rezultatima i vedrim duhom.

 

Nagrađeni u akciji Gradonačelnika  Grada Zadra „Nasmiješeno sunce“ za turističku 2021.godinu:

U kategoriji najkvalitetniji ugostiteljski objekt za 2021.godinu priznanje se dodjeljuje za:

 

NAJBOLJI RESTORAN

Restoran „4 Kantuna“

Na frekventnoj lokaciji zadarskog Poluotoka, na mjestu nekadašnjeg najstarijeg fast fooda u gradu Nane, otvoren je novi, moderni i jako lijepi restoran naziva 4 Kantuna. Restoran 4 Kantuna je vrhunski zadarski restoran s idejom vodiljom prikazivanja povijesne baštine Zadra. Njeguju koncept visoke gastronomije koja osvaja domaće i strane goste uz bogatu vinsku kartu i zato s pravom zaslužuje ovo priznanje. Blagodati jela pripremaju se u mediteranskom stilu ali ga obogaćuju i prstohvatom novih ideja tako da za što god se odlučite nećete pogriješiti.

 

NAJBOLJI CAFFE BAR

Caffe bar „Marex“

Uz samu obalu u Zadru smjestio se šarmantni kafić Marex, koji na prvu osvaja simpatičnim interijerom ali i napitcima koji su oku i nepcu ugodni. Moment guštanja i uživanja možete doživjeti na terasi caffe bara Marex. Uz dugu tradiciju poslovanja cilj mu je bio stvoriti ležerno i ugodno mjesto  ispijanja kave uz more i gledati zalazak sunca – neprocjenjivo je.

 

NAJBOLJA KONOBA

Konoba „Tovar“

Konoba „Tovar“ je jedan od simbola Varoši. U svega desetak kvadrata njegove konobe stalo je sve: šank, stara kredenca s posuđem, minijaturna kuhinja, nekoliko visokih stolica i laktaši. Čak je ostao i bunar star nekoliko stoljeća!” „Tovar“ je uvjerljivo najmanja konoba na svijetu, s interijerom kojeg krase fotografije starog Zadra i originalni ručni radovi, Varoš kakva je nekad bila, mjesto za čuvanje vina i ulja, ali za druženja, tuge i veselja Varošana – težaka. Njeguju okuse domaće tradicionalne kuhinje te raznih specijaliteta od ribe i mesa. Konoba Tovar teži očuvanju autentičnosti i ugođaja spajajući vrhunsku kulinarsku tehniku i dušu.

 

U kategoriji novi suvenir nagrađuje se:

Maja Biloglav »souvenir to go«

Gospođa Maja Biloglav sasvim je slučajno osmislila genijalnu ideju – »souvenir to go«, namijenjen svim ljubiteljima vina, opuštenih večeri, plutenih čepova i našeg predivnog grada! Od plutenog čepa nakon popijene butelje vina i još nekoliko ručno rađenih i iscrtanih komadića keramike, sastavi se suvenir u obliku crkve sv. Donata. Sve ukupno pravi je suvenir koji sadrži i uspomenu, osobni doživljaj prilike u kojoj se to vino popilo.

 

U kategoriji najljepše uređeni izlog trgovine nagrađuje se:

Cvjećarnica „Fiorentino“u Zadru

Izrađuje jedinstvene i kreativne bukete i cvjetne aranžmane za razne prigode od svježeg, suhog i umjetnog cvijeća. Izlog cvjećarnice svojim izgledom i asortimanom mami poglede građana i doprinosi blagdanskom ugođaju grada Zadra te je stoga i proglašen najljepšim izlogom.

 

NAJUREĐENIJI VRT

NASADI D.O.O. – Perivoj Vrulje

Od zadarskih perivoja izvan stare gradske jezgre važan je Perivoj Vrulje zbog, kako mu i ime kaže – izvora vode. Kako je u Dalmaciji tekuća slatka voda rijetkost, ovaj perivoj ima veliku vrijednost zbog većeg broja vrulja na malom prostoru. One tvore potočiće što se pedesetak metara pred utok u more spajaju u jedan veći potok koji ne presušuje ni ljeti. Potok se ulijeva u uvalu Vrulje smještene na sjevernom dijelu luke, na njenom izlazu. Oko potoka je podignut perivoj s većim brojem biljnih vrsta. Prije nekoliko godina napravljen je i još jedan mostić. U budućnosti će se sigurno posvetiti još veća pažnja kao vrlo važnom elementu povijesne baštine, a u interesu što sadržajnije turističke ponude grada.

 

NAJUREĐENIJA BENZINSKA POSTAJA

Petrol, Bulevar

 

U kategoriji djelatnik godine dodjeljuju se priznanja i nagrađuju:

 

NAJBOLJI TURISTIČKI VODIČ

Gospodin Ivica Škriljevečki

Rođen 1978. u Zagrebu, po završetku Hotelijersko-turističke škole preselio u Zadar radi studija Kulture i turizma koji je završio kao diplomirani turistički komunikolog. Licencirani turistički vodič za Zadarsku, Šibensko-Kninsku i Splitsko dalmatinsku županiju te vlasnik turističkog obrta I TRAVEL.

 

NAJBOLJI KUHAR

Gospodin Dario Kapović

Gospodin Dario Kapović nakon završene srednje ugostiteljske škole otišao je na razne brodove kao kuhar. Sedam god. kasnije se vraća i počinje život u Zadru. Nakon posla u Falkensteineru u Zadru put ga dalje vodi u najpoznatije zadarske restorane. Sudjelovao je na raznim gastro prezentacijama Vir Turizma diljem lijepe naše i izvan njenih granica  kuhajući u vrhunskim hotelima naša domaća autohtona jela prezentirana na moderan način  kuhanja. Danas je zaposlen u Brusketi. Za sebe kaže da je zaista sretan čovjek jer radi posao koji voli i nada se da ću ga raditi još dugo.

 

NAJBOLJI KONOBAR

Gospodin Ante Butić

Ante Butić, poznati zadarski konobar, barmen i ugostitelj te vrhunski poznavatelj umjetnosti miješanja pića, od kojih su mnogi i nagrađivani prestižnim svjetskim nagradama. Član udruge „back 2 basic“  koja se baviti edukacijom barmena, barista i konobara. Uz svoje profesionalno iskustvo i osobnost koja oduševljava goste omiljen je i u svojem timu te uživa u poslu kojim se bavi.

 

NAJBOLJI PRODAVAČ

Gospođa Tanja Nekić trgovac je s višegodišnjim iskustvom na gradskoj tržnici Zadar. Vlasnica je OPG-a Nekić Tanja. Kad trebate pomoć kod izbora svježe blitve, rajčice, krastavaca, paprike, krumpira ili  mrkva velikim povjerenjem prepustite se iskusnim savjetima i preporukama gospođe Tanje Nekić.

 

NAJBOLJI POLICAJAC

Gospodin Ante Mitrović

Gospodin Ante Mitrović zaposlen je u Postaji pomorske i aerodromske policije Zadar, na radnom mjestu policijskog službenika za graničnu kontrolu. Svojim radom je doprinio podizanju ugleda policije te kvalitetno i profesionalno obavljao postavljene zadaće. Ljubazan i uljudan prema strankama, svojom učinkovitošću, znanju, komunikaciji i samostalnošću u radu, uvelike je doprinio povećanju sigurnosti turističke sezone 2021.u gradu Zadru.

 

NAJBOLJI ČISTAČ

Gospodin Marijan Baričević

Gospodin Marijan Baričević svojim svakodnevnim radom i zalaganjem doprinosi da ulice Zadra budu čiste i uredne a sugrađani i posjetitelji našeg grada zadovoljni njegovom čistoćom i ljepotom. Gospodin Marijan je zaposlen u Čistoći d.o.o. na radnom mjestu pometač javno-prometnih površina. Do izražaja dolazi njegova temeljitost, profesionalnost i odgovornost. Upravo zbog toga cijenjen je u svojoj radnoj sredini, a ljubaznost i komunikativnost najviše dolazi do izražaja u komunikaciji s korisnicima na terenu.

 

NAJBOLJI DJELATNIK TURISTIČKE AGENCIJE

Gospođa Terezija Radošević iz agencije „Romeo & Juliet“.

Gospođa Terezija Radošević je vlasnica Romeo & Juliet obrta za turizam i nekretnine. Dugogodišnji je turistički vodič za Zadarsku županiju. Šetajući zadarskim ulicama starijim više od 3.000 godina gđa. Terezija će vam pokazati cijeli spektar spomenika i skrivenih kaleta prepričavajući priče i legende. Svaki gost osjetit će puls grada iz prošlosti i današnjeg svakodnevnog života. Dugo nakon odlaska sjetit će se Zadra i zadarske šetnje.

 

NAJBOLJI SPASILAC NA PLAŽI

Nikolina i Luka su spasioci Hrvatskog Crvenog križa, radili su kao spasioci na plaži Kolovare u Zadru. Tijekom dežurstva uočili su osobu u moru na 50 metara od obale koja se počela utapati. Nakon uočavanja osobe u nevolji pokrenuta je akcija spašavanja. Spasioci su doplivali do unesrećene osobe, prihvatili je i doveli do obale. Obavili su brzu procjenu stanje unesrećene osobe te odmah započeli postupak oživljavanja. Spasioci su pružali prvu pomoć unesrećenoj osobi do dolaska hitne medicinske službe. Zahvaljujući brzom i pravovremenom reakcijom Nikoline i Luka spašen je ljudski život. Dobitnici su i nagrade Hrvatske turističke zajednice “Čovjek ključ uspjeha u turizmu” u kategoriji Spasilac godine za 2021.

 

Posebna priznanja za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone dodjeljuju se:

-Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se: Zavod za javno zdravstvo Zadar

Za izniman doprinos uspješnoj borbi protiv Covid-19 pandemije.

-Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se Zadar Sunset Festival

Prvi Zadar Sunset festival privukao je maksimalan broj posjetitelja. Svojim hitovima, ali i dobro poznatim evergreenima u svom aranžmanu razveselili su zadarsku publiku. Festival je ispunio sva očekivanja kako publike tako i nas. Ples i izvrsna energija su činili posjetitelji iz čak 32 zemlje među kojim su SAD, Kanada, Njemačka i druge. Zadar je dobio novu glazbenu razglednicu

-Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se Zadar Jazz & Blues festival

Svakog ljeta u srcu sezone od 2015. godine Hrvatsko narodno kazalište Zadar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra organizira Zadar Jazz & Blues Festival. Koncerti se odvijaju na prekrasnoj otvorenoj terasi Muzeja antičkog stakla, s koje se pruža prekrasan pogled na uvalu Jazine, gradski most i zidine. U takvoj atmosferi predstavili su se živom svirkom poznata imena svjetske jazz i blues scene.

-Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se „Tribute to Queen Festival“

“ Tribute to Queen Festival ” je jedinstveni program sa gostovanjem vrhunskih svjetskih umjetnika. Uz najbolji europski Tribute to Queen band, “Queen Real Tribute”, iza kojih su velike turneje po Kini, Južnoj Koreji, Rusiji i gotovo cijeloj Europi, jedan od gostiju koncerta je i Michelle Luppi, član legendarnog benda Whitesnake, koji je sa Queen Real Tribute-om izveo nekoliko skladbi grupe Queen i Whitesnakea

-Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se novinarki Ani Dobrović

Ana Dobrović je novinarka HRT-a i autorica romantično-povijesnog romana – „Plovidba kamenim brodom“. Godinama donosi na male ekrane u emisiji „More“  zanimljive reportaže o moru, podmorju i otocima.

-Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2021. godine dodjeljuje se Konzervatorski odjel u Zadru

Povijest zadarskih konzervatora seže u 1946. god. kada se, u tada još uvijek porušenom Zadru, osniva (od strane konzervatorskog zavoda za Dalmaciju) povjerenstvo u Zadru. Nedugo zatim, 1952.godine osnovan je Konzervatorski ured u Zadru. I napokon 1954. godine Konzervatorski odjel postaje samostalna ustanova. Novim Zakonom i ustrojstvom sredinom 90-tih i postaje Konzervatorski odjel Ministarstva Kulture.

Akcija „Nasmiješeno sunce“ kojom se nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone. Akciju provodi Gradonačelnik u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom, TZ Županije i Grada, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja. Provodi se s ciljem dodatnog motiviranja za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razine usluga te naposljetku kao rezultat svega, prezentiranje grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja i zahtjeva sadašnjeg vremena.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...