“Nek’ se zna da je Ugljanac predsjednik”; Otočani spremaju feštu, Borićeva rođakinja: “Rekla sam mu da će morati poslati avion po mene”

Mještani i rođaci na Ugljanu pucaju od ponosa. Što se same zabave tiče, ona je rezervirana za idući tjedan kada će se znati više detalja. RTL-ova reporterka razgovarala je sa Zdenkom Borić, rođakinjom Gabriela Borića iz trećeg koljena.

„Kada sam saznala da je Gabriel pobijedio bila sam jako sretna. Baš mi je drago da mu se obistinilo zapravo ono čemu je on i djelomično stremio još dok je prije deset godina bio mladi nadobudni političar“, kazala je Zdenka.

Gospođi Zdenki Borić telefon ne prestaje zvoniti te joj poruke ne stižu samo iz Hrvatske.

„Poruke stižu i iz Čilea. Nisam uspjela pogledati linkove koje mi šalju za objave u našim medijima. Ali ljudima je općenito drago i na Ugljanu danas koga god da sam srela svi su sretni. Ljudima je drago i neka se zna da je Ugljanac predsjednik pa makar i u Čileu“, dodala je.

Zdenka se s Gabrielom Borićem susrela prije desetak godina u Hrvatskoj potom kasnije i u Čileu.

„Kada je bio tu tjedan dana sa svoja dva mlađa brata, već je tada bio jedan ozbiljan dečko. Tada je bio apsolvent prava i nije bio za onako male chit-chat razgovore. Vodio je vrlo ozbiljne teme i razgovore. Takav njegov način komunikacije i je doprinio tome da sam mu ja rekla da kada postane predsjednik da će morati poslati avion po mene za inauguraciju“, rekla nam je Zdenka.

Zdenka je pokazala sliku Gabrielove prabake i pradjeda koji su s Ugljana otišli 1893. godine . Oni su tamo imali 11 djece. Pokazala je i sliku mladog Gabriela kada je bio mladi vođa studentskih prosvjeda.

„Drago mi je da je Gabrijel postao predsjednik Čilea kao i svima na u familiji i želimo mu svu sreću. Fešta se očekuje idući tjedan, spominje se neka janjetina. Skupit ćemo se u što većem broju i bit će veselo“, kazao je Hrvoje Kombura, Gabrielov rođak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...