NESLUŽBENO Ustavni sud odlučio da su covid-potvrde u skladu s Ustavom

Kako neslužbeno doznaje N1, Ustavni sud je velikom većinom odlučio da su covid-potvrde u skladu s Ustavom. Tri su glasa bila protiv.

Kako doznaje N1, odbijen je i prijedlog da Ustavni sud zastane s postupkom i konzultira Europski sud pod kojim uvjetima se EU covid-potvrde mogu koristiti mimo svrhe za koju su namijenjene Uredbom o EU covid-propusnicama.

“Došlo je puno prijedloga za ocjenu ustavnosti tzv. covid-potvrda raznih sindikata i većeg broja građana. U utorak ćemo na redovnom Stručnom sastanku odlučivati o ocjeni ustavnosti Odluke o uspostavi digitalnog sustava tzv. covid-potvrde te o covid-potvrdama koje se odnose na prijem pacijenata u bolnicama i za obavezno testiranje u zdravstvenim ustanovama i sustavu socijalne skrbi. O covid-potvrdama za tzv. javni sektor još nećemo raspravljati jer nije došlo očitovanje Vlade pa smo im poslali požurnicu”, rekao je jučer za N1 predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

“U utorak je i sjednica Suda pa je moguće da ovi predmeti, ako dobiju podršku na Stručnom sastanku završe i na sjednici Suda”, rekao je Šeparović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...