Objavljena je nova prognoza za Badnjak i Božić; Južina, proljetne temperature i kiša

Stiže promjena vremena. Na povremenu kišu, uz južinu i zatopljenje, treba posvuda računati od četvrtka. Na Badnjak i Božić bit će promjenjivo s kišom, uz jugo te porast temperature, objavio je Krunoslav Mikec iz DHMZ-a u prognozi za HRT.

 

Danas većinom suho i sunčano

Ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom sunčan, samo rijetko ujutro s maglom. Prolazno može biti povećane naoblake i mjestimične slabe oborine na granici kiše i snijega. Puhat će sjeverozapadnjak, umjeren, ponegdje i jak, a temperatura danju od 5 do 7°C.

U središnjoj Hrvatskoj vjetar sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura između -4 i -1°C, mjestimice s maglom, a danju od 6 do 8°C. Uz to, i u ponedjeljak dosta sunca, no kao i na istoku, prolazno više oblaka te lokalno može biti kratkotrajnih oborina.

Na sjevernom će Jadranu, osim sunčanog vremena, u Istri opet mjestimice biti i magle. Dan će obilježiti bura, umjerena, uglavnom podno Velebita jaka s olujnim udarima. U gorskoj Hrvatskoj također će prevladavati sunčano vrijeme, ujutro rijetko uz maglu. Pritom dnevna temperatura zraka zamjetno niža nego u nedjelju. Primjerice, u Ogulinu i na Plitvičkim jezerima vjerojatno će biti i za 10°C niža nego u nedjelju. Na sjevernom pak Jadranu danju od 10 do 13°C.

Hladnije nego u nedjelju i u unutrašnjosti Dalmacije, ujutro mjestimice moguće uz maglu i mraz. Na obali i otocima srednjeg Jadrana najviša temperatura između 12 i 15°C, uz pretežno sunčano vrijeme, a sjeverozapadni će vjetar okrenuti na buru, koja će ponegdje biti jaka.

Na krajnjem jugu Hrvatske u noći i ujutro istočnjak, zatim bura, moguće mjestimice i jaka u drugom dijelu dana. Prevladavat će sunčano s najvišom dnevnom temperaturom od 11 do 15°C.

 

Od utorka sve oblačnije

Od utorka postupno sve više oblaka, osobito u krajevima uz Jadran, gdje je povećana vjerojatnost za oborine već krajem utorka, zatim povremeno i u srijedu te osobito u četvrtak. Jutra hladna, moguće ponegdje s maglom, a najviša temperatura u utorak i srijedu uglavnom niža od 5°C, u četvrtak uz jugozapadni i južni vjetar ipak malo viša. Na Božić se očekuju praktički proljetne temperature.

Na Jadranu mjestimična kiša, na sjevernom dijelu moguće već u utorak te u srijedu, a posebno u četvrtak, kada će je biti posvuda. Bura će u utorak oslabjeti, a od srijede će zapuhati jugo koje će jačati te će u četvrtak biti malo toplije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...