Objavljena karta procijepljenosti; Bibinje najgore u Dalmaciji, Sali rekorder sa 65 posto potpuno cijepljenog stanovništva

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je interaktivnu kartu procijepljenosti u odnosu na ukupno stanovništvo Hrvatske prema mjestu prebivališta.

Tamnocrvenim nijansama označeni su oni dijelovi Hrvatske s manjim postotkom procijepljenosti (do 19 posto) , dok su dijelovi koji imaju nešto veću procijepljenost označeni nijansama narančaste i svijetlo narančaste (do 29 i 39 posto), a zatim i žute i svijetlo žute (do 49 i 59%).

Tako se iz karte može iščitati da je obalni dio Hrvatske manje procijepljen od kontinentalnog, a među županijama titulu najprocjepljenijih odnosi Varaždinska (47,33 posto cijepljenih drugom dozom), a najviše je podbacila Splitsko-dalmatinska (33 posto drugom dozom), piše Jutarnji.

Karta se može gledati i po procijepljenosti općina.

Jedino općina Sali u Zadarskoj županiji na karti cijepljenih drugom dozom se zeleni, što znači da je procijepila iznad 60 posto stanovnika, u njihovom slučaju, točnije, 65,47 posto ljudi.

Najgori po procijepljenosti (prva doza) u Dalmaciji su Bibinje (26,6%), Primorski Dolac (29,72%), Muć (29,45%), Dicmo (28,73%) i Otok pokraj Sinja –  (26, 64%).

Što se tiče četiri najveća grada, najbolje stoje Rijeka (47,85 posto) i Osijek (47,65%). Zagreb je na 44,59 posto, a Split na 35,5 posto.

Kartu možete pogledati OVDJE.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...