Objavljena prognoza za Staru i Novu godinu, evo kakvo nas vrijeme očekuje na doček

Sve do četvrtka nad Hrvatskom će se zadržavati mnogo oblaka, a povremene i mjestimične kiše bit će ponajprije u utorak i srijedu, prognozira za HRT Tanja Renko iz DHMZ-a.

Na Staru godinu uglavnom vedro i neuobičajeno toplo vrijeme, što će odgovarati onima koji planiraju doček na otvorenome. U novu godinu ući ćemo uz stabilno vrijeme, pa i mjestimičnu maglu, koje će vrlo vjerojatno biti i ponegdje na moru, ponajprije na sjevernom dijelu.

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno, ujutro ponegdje i maglovito, a sredinom dana i popodne mjestimice će biti slabe kiše. Zbog niske temperature, osobito noćas te ujutro, treba biti na oprezu jer je moguća poledica.

Uvjeti za poledicu postojat će i u središnjoj Hrvatskoj, posebno u predjelima s maglom te zbog rosulje ili kiše koja se može smrzavati. Naoblaka će se samo rijetko raskinuti, vjerojatnije na sjeverozapadu, gdje će oborine uglavnom izostati. Jutarnja temperatura od -3 do 0°C, a dnevna između 2 i 4°C.

Na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici pretežno oblačno s povremenom kišom, i to češćom prijepodne. U višem će gorju popodne puhati slab jugozapadnjak, a na moru većinom slabo i umjereno jugo pa će more biti malo valovito, no vidljivost često i smanjena zbog kiše i sumaglice.

Nebesko plavetnilo ipak će se povremeno pojaviti u Dalmaciji, gdje će kiše biti ponajprije na sjeveru i otocima. Puhat će slabo i umjereno jugo i istočnjak, uz obalu ponegdje i bura, a najviša temperatura zraka bit će od 11 do 15°C.

Na jugu Hrvatske promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te ponegdje malo kiše. Uz obalu će puhati umjerena bura i istočnjak, a prema otvorenome moru jugo, pa će more biti malo i umjereno valovito. Temperatura zraka ujutro većinom od 8 do 12°C, a najviša dnevna oko 14°C.

 

U nastavku tjedna promjenjivo

Na Jadranu će mjestimične kiše biti još u srijedu. U četvrtak uglavnom suho te uz dulja sunčana razdoblja, a na Staru godinu prevladavat će sunčano vrijeme uz neuobičajenu toplinu za kraj prosinca. Povremeno će biti umjerenog sjeverozapadnjaka, na južnom dijelu uz obalu i bure.

Kraj godine i u unutrašnjosti će biti razmjerno topao i uz dosta sunčanih sati. No do četvrtka umjereno i pretežno oblačno mjestimice s kišom, koje će biti u malim količinama. Vjetar većinom slab, čak i tiho, pa svakako treba računati na maglu, posebno u noćnim i jutarnjim satima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...