Objavljena osmrtnica Ričardu, u potpisu ožalošćeni birači; Radeta: “Danas je spašen HDZ, ne KK Zadar”

Prošao je proračun Grada Zadra, ali ne bezuvjetno. Prihvaćen je amandman Enija Meštrovića kojim se 500 tisuća kuna oduzima od svote namijenjene Košarkaškom klubu Zadar.

Meštrović je amandman najavio prije samo nekoliko dana, što je razljutilo SDP-ovce čiji prijedlog za izmjenom proračuna njegovi ljudi nisu željeli podržati.

Daniel Radeta, vijećnik SDP-a objavio je nakon ovog poteza osmrtnicu Ričardu.

“Tužnim srcem vam javljamo da je niki dan na sjednici GV zanavik partija naš a sad njihov”, piše na istoj. Na popisu ožalošćenih su, među ostalima, iznevjereni birači.

Cijelu današnju situaciju Radeta naziva igrokazom performera, kukavica i vucibatina.

“Upravo završava sjednica Gradskog vijeća na kojoj nam je, unatoč tom što imamo potvrde, zabranjen ulaz od strane zaštitara. Nakon poziva policije i traženja da nam se omogući ulaz na sjednicu, isti su mi rekli da sami maknemo vijećnicu Marjanu Botić ako mislimo ući. U međuvremenu, HDZ nam je ponudio da uđemo kroz prozor ako mislimo ući na sjednicu, na što naravno nismo pristali. Birani smo od strane građana da bi sudjelovali u sjednicama, a ne da bi se skrivali i ulazili kroz prozor, a gradonačelnik Branko Dukić, Gradska uprava i policija morali su nam omogućiti i osigurati neometan rad. Nažalost, zbog svih ovih događaja naši Amandmani nisu mogli doći na Dnevni red, ali zadovoljstvo je vidjeti kako su barem mali dio onog što smo pripremili, prepisali Enio Meštrović i Akcija mladih pa su umirovljenici dobili dio od onog što su u konačnici trebali i zaslužili. Naš Amandman obuhvaćao je veći broj korisnika, to jest, umirovljenika i djece koja žive u riziku od siromaštva. Otprilike oko 7400 naših Zadranki i Zadrana trebali su dobiti božićnicu ili bon. Na kraju su mnogi izvisili zbog dogovora Enia Meštrovića i HDZ-a koji su izglasali rebalans proračuna i novu financijsku injekciju od 2,5 mil. kuna za KK Zadar. Ova ponovno uzalud utrošena sredstva, nisu nikakva pomoć klubu i spašavanje KK Zadra, već isključivo nastavak agonije i spašavanje zadarskog HDZ-a”, napisao je Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...