Ovo je osam tajnih sastojaka koje treba dodavati u perilicu rublja

Čisto, svježe rublje unosi osjećaj mira i urednosti u naše živote, ali ipak ne želimo trošiti previše vremena i energije na to. Nažalost, brojni trikovi za pranje koji bi trebali olakšati stvari zapravo ne funkcioniraju.

Sljedeći trikovi vas neće iznevjeriti.

Sok od limuna

Limun će posvijetliti vaše pamučno rublje i ukloniti mrlje, a i lijepo će mirisati. Pripazite da limun ne koristite na šarenoj i tamnoj odjeći, izblijedit će je. Za najbolje rezultate, tkaninu natopite u sok umjesto da ga trljate na mrlju.

Sol

Sol pomaže ukloniti mrlje od krvi, umaka i masnoće. Odječu namočite u hladnoj vodi s puno soli. Masnu mrlju prekrijte solju i pustite da upije masnoću. Zatim je iščetkajte prije pranja.

Soda bikarbona

Dodajte 1/2 šalice sode bikarbone na početku ciklusa pranja kada dodate deterdžent za rublje.

Voda za ispiranje usta

Osvježit će rublje. Ubacite šalicu vode bez šećera i alkohola u redoviti ciklus pranja i sportska odjeća će se riješiti bakterija i prljavštine. Odlična je i ako želite očistiti bubanj perilice.

Ocat

Odličan je dodatak za rublje, piše Jutarnji list. Najučinkovitiije uklanja masnoće i ostatke otopljenih tvari i deterdženata u ciklusu ispiranja.

Esencijalna ulja

Njima se možete boriti protiv bakterija i plijesni. Pmiještajte nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja s octom kako biste spriječili nakupljanje plijesni ili stvorili miris za rublje.

Alkohol

Alkohol će ukloniti mrlje od tinte i tragove olovke. Pustite sa alkohol ukloni mrlju, a zatim isperite predmet i operite ga na uobičajen način. I alkhol može imati efekt izbjeljivanja pa ga koristite samo na bijeloj odjeći.

Deterdžent za suđe

Nekoliko kapi deterdženta za suđe koje ste kapnuli na mrlju prije pranja, pomoći će ukloniti mrlju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...