Pavle nakon pobjede nad Cedevitom Junior: “Na prvom smo mjestu obrambena ekipa i moramo u tom smjeru igrati”

Zadar je u 14. kolu HT Premijer lige u Domu sportova svladao Cedevitu Junior rezultatom 67:73

Momčad Vladimira Anzulovića susret je otvorila sa serijom od 5:0, ali su domaćini brzo uzvratili sa svojom serijom od 6:0. Prva četvrtina je bila u egalu cijelih 10. minuta, ni jedna ekipa nije se mogla odvojiti na veću prednost od +5, te je Zadar nakon prve dionice držao vodstvo 21:25.

Cedevita Junior je bila bolja u drugoj četvrtini, uspjeli su do poluvremena preuzeti vodstvo te su na velikom odmoru držali minimalno vodstvo 43:42.

Treća četvrtina je bila dosta defenzivno orijentirana s malim brojem poena kod obje ekipe. Momčad Damira Mulaomerovića je uspjela povećati svoje vodstvo nakon treće četvrtine na 57:52.

Zadrani su u posljednjoj četvrtini ubacili u višu brzinu, zabili su 22 poena, dok su u obrani dignuli tempo i dopustili Vitaminima da zabiju samo 11 poena.

Najbolji igrač u redovima Zadra je bio Trevor Thompson koji je upisao 27 poena i 9 skokova. Martin Junaković je imao 14 poena i 6 asistencija.

Za Cedevitu Junior bivši igrač Zadra, Jure Planinić je imao 14 poena i 8 skokova.

Vladimir Anzulović, trener Zadra:

“Čestitke Cedeviti na sjajnoj utakmici. Njihovi iskusniji igrači su nam radili puno problema dok nismo podigli nivo obrane. Ono što želim od ove ekipe su 24 poena koje smo im dozvolili u drugom poluvremenu i svaka čast na reakciji. Međutim, morat ćemo proširiti periode dobre igre na duži period, ako želimo biti uspješniji protiv jačih ekipa.”

Pavle Marčinković, igrač Zadra:

“Bilo je teško. U prvom poluvremenu obrana nije bila na nivou, tako da smo na poluvremenu popričali o nekim stvarima, gdje smo gubili koncentraciju i to smo ispravili u drugom dijelu. Mi znamo da smo mi na prvom mjestu obrambena ekipa i da moramo u tom smjeru igrati, a onda će nas napad nagraditi. Jako bitna pobjeda. Cedevita je bila kamen spoticanja mnogim ekipama na domaćem terenu. Sad se pripremamo za nedjelju i jako bitnu utakmicu za nas.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...