Plenković poziva sve građane na booster dozu prije isteka roka od 6 mjeseci

Na sjednici Vlade Andrej Plenković kazao je kako je evidentno da broj potvrđenih slučajeva zaraze koronmavirusom nastavlja svoj pad, ali su ti brojevi i dalje veliki te da sve to upućuje na oprez.

Zbog nove varijante omikron posebno je važno da se nastavi proces cijepljenja, a osobito da se ide intenzivnije u cijepljenje booster dozom, rekao je premijer.

“Stoga u ime Vlade pozivam sve koji su se cijepili da se prije isteka 6 mjeseci od primanja druge doze cijepe i trećom dozom, a osobito u ovim okolnostima oko Božića”, rekao je Plenković.

Nema ničeg racionalnog o odluci o necijepljenu, mišljenja je.

“Moramo ponoviti, svaki naš preminuli sugrađanin, a preminulih je više od 11 tisuća, svi koji su nažalost preminuli, a nisu se cijepili, doveli su sebe u groznu situaciju, a i svoje bližnje. Tu bol gubljenja života možemo smanjiti, možemo prevenirati ako se što više naših sugrađana zaštiti, a najbolja zaštita je cijepljenje. Nema ničega racionalnog u tome da se donese odluka da se ne cijepi. Treba dati povjerenje znanosti, struci, liječnicima i medicinskom osoblju koje se već dvije godine bori protiv covida”, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...