Policija u prometu zatekla 22 pijanih vozača, rekorder je 37-godišnjak koji je napuhao 2,6 promila i trijeznio se u postaji

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 521 vozilo i vozača, a poduzeli su 180 represivnih mjera.

Alkotestirano je 118 vozača, od kojih je 22 bilo pod utjecajem alkohola, 2 vozača je upravljalo vozilom bez položenog vozačkog ispita, 1 u vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom, 41 vozač je prekoračio propisano ograničenje brzine. 3 vozača su nepropisno pretjecala. 4 su prošla kroz crveno svjetlo. 22 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa. 19 vozača je koristilo mobitel. 78 vozača nije poštivalo prometni znak. 6 vozila bez tehničkog. pregleda i registracije, 1 vozilo bez osiguranja.

Iz prometa je isključeno 26 vozila i 6 vozača.

U tom se vremenu dogodilo 13 prometnih nesreća, u kojima u dvije osobe teže, a četiri osobe lakše ozlijeđene.

U nedjelju, 19. prosinca u 19,40 sati u Biogradu u ulici Put Solina, prilikom kontrole prometa zaustavljen je 37-godišnji vozač osobnog vozila (Škoda) čakovečkih registarskih oznaka, kod kojeg je utvrđena koncentracija alkohola od 2,62 promila.

Vozač je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...