Pomorska škola Zadar uručila donaciju od 100 tisuća kuna Odjelu za transfuzijsku medicinu

Na sam dan škole i blagdana Svetog Nikole, Pomorska škola Zadar uručila je vrijednu donaciju za kupnju prijeko potrebne opreme Odjelu za transfuzijsku medicinu u vrijednosti od 100 tisuća kuna. Riječ je o kupovini dvije specijalizirane fotelje za davaoce krvi te specijaliziranog medicinskog laboratorijskog zamrzivača za pohranu krvi i krvne plazme.

„Danas je dan Svetog Nikole zaštitnika pomoraca i putnika, ali i dan škole. Posebno me veseli što treću godinu za redom doniramo Opću bolnicu Zadar, a ove godine mi je iznimna čast što smo dobili priliku darivati odjel za transfuziju iz razloga što imamo svoj aktiv darivatelja krvi koji postoji od 1967. godine“, istaknuo je ravnatelj Pomorske škole Marin Perinić i dodao kako njihov aktiv daruje krv dva puta godišnje.

„Imamo preko 2000 doza darovane krvi i uvijek smo dobro surađivali s Odjelom za transfuzijsku medicinu tako da je ova vrijedna oprema kruna naše suradnje“, rekao je ravnatelj Perinić.

U ime Opće bolnice Zadar zahvalili su ravnatelj bolnice Željko Čulina i voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu Marijana Nadinić  koji su naglasili  kako će ova vrijedna oprema poboljšati uvijete svim darivateljima krvi.

U ime Zadarske županije zahvalio je zamjenik župana Šime Vicković koji je rekao kako ga iznimno veseli što naše dvije ustanove darivaju jedna drugu.

„Ovaj čin dobrote u duhu je vremena Došašća u kojem smo te ću iskoristiti prigodu da svima poželim sretan i blagoslovljen Božić te pregršt zdravlja, uspjeha i zadovoljstva u novoj godini.“, rekao je Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...