Postoji li rok za pregovore o ostanku Foto Vjeke na Poluotoku? Pročelnik: “Postoji, ali još ne želimo ići na ovrhe i zatvaranje”

Na vratima Foto Vjeke, objekta koji simbolizira tradiciju starih zanata u našem gradu i nekog dinamičnijeg štimunga na starim kamenim ulicama Poluotoka i dalje stoji natpis “Selimo se”.

Prije više od dva tjedna, kada su počeli pregovori Grada Zadra i vlasnika objekta, doznali smo kako će lokalna samouprava maksimalno izaći u susret kako bi se u srcu grada sačuvao obrt koji ovdje posluje već 70 godina.

Pročelnik Tomislav Korona odgovara nam kako do konačan zaključak nije donesen.

Nažalost, pomaka još nema. Mi smo tražili od vlasnice da bude konkretna u svojim zahtjevima, inicijativa je sada na njoj. Naravno da postoji vremenski rok za ovakve pregovore, ali zbog pritiska javnosti i medija, ali i činjenice da mi Poluotok gledamo drugačije nego ostali dio grada, još uvijek ima vremena i nadamo se pozitivnom ishodu. Uvijek ćemo činiti sve da na Poluotoku ostavimo one objekte koji čine dušu grada. Zato se ne odlučujemo na ovrhe i zatvaranja, već idemo do krajnjih granica, kaže nam pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...