Cestitka_Uskrs

Prerano nas je napustio profesor hrvatskog jezika i pjesnik Ivica Ušljebrka

Pomorska škola oprašta se od još jednog djelatnika, prerano preminulog Ivice Ušljebrke.

“Danas je preminuo Ivica Ušljebrka, profesor hrvatskog jezika. Teška bolest mu je morila tijelo, ali njegov duh uzdizao se kao stijena iznad mora boli, a njegov um je i do zadnjeg daha bio jači od okova kojim mu je bolest okovala tijelo.

Dio ove škole postao je 2015. godine, a ubrzo nakon dolaska svojom vedrinom, smirenošću i mudrošću osvojio je ne samo učenike već i nas djelatnike. Ivica je bio onaj kolega kojem smo se uvijek mogli obratiti za pomoć, koji je unatoč dugoj borbi s bolešću i dalje mislio na svoju školu, svoje kolege i učenike te nam je pomagao sa svojim savjetima.

Slomljena srca utjehu pronalazimo u lijepim sjećanjima na Ivicu, čitajući i njegovu poeziju. Vrhunac njegova profesionalnog stvaralaštva je bila i objava zbirke pjesama pod nazivom “Brod na Kalelargi”. Baš kao brod, njegova duša sada plovi morima vječnosti, dok plovi prema svom cilju, spaja naše kopno s kopnom onkraj mora te mirno uplovljava u luku vječnog života. Počivao u miru”, napisali su.

2019. godine Ušljebrka je izdao svoju prvu zbirku pjesama “Brod na Kalelargi”. Vodio je i pjesničke večeri u atelieru Benini.

Neko je vrijeme bio aktivan i u politici. 2017. godine našao se na listu SDP- a za predsjedništvo gradskog odbora stranke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...