Može dobiti do 5 godina zatvora zbog prijetnji Mediću; Živković: “Ja sam i pacifist i humanist, odlično se slažem s cijepljenima”

Sinoć je objavljeno da je zbog prijetnje liječnici na društvenoj mreži policija u Bjelovaru uhitila muškarca starog 44 godine.

To nije prvi takav slučaj.

Zadranin Mario Živković, nadimka Čmur u zatvoru zbog prijetnje proveo dva mjeseca.

Zaposlenik Gradske uprave na Facebooku je pisao protiv cijepljenja, ali i spominjao “skalp” i voditelja zadarske Službe za epidemiologiju Alana Medića, koji ga je zbog toga prijavio policiji.

“Onda je on smatrao da je to po njega opasno, da se prepao za svoj život ili što li. Međutim, to sve ću ja u postupku koji je u tijeku dokazati da nije istina, odnosno da nema nikakve prijetnje, krivnje ni namjere”, kaže okrivljeni Mario Živković za RTL.

Četrdesetogodišnji Živković je zbog, kako on kaže, satiričkih ili ironičnih iznošenja mišljenja na oštar način zaradio dvije optužnice za prijetnje i proveo dva mjeseca u pritvoru.

A ako bude osuđen, prijeti mu i do 5 godina zatvora.

“Ja sam i pacifist i humanist i nadam se da će ova pandemija do kraja povezati nas sve jer vidim da ja s cijepljenima sasvim dobro komuniciram kao i ranije“, rekao je Živković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...