Pupić Bakrač: “Duju Popovića podržavam jer ima muda, ako ga zbog protesta ispred vijećnice smijene u KK Zadru, izvršit ću pritisak”

Privremeno rješenje na mjestu glasnogovornika KK Zadar je Duje Popović (24), mladi Zadranin je vjerojatno na nekakvom probnom radu. Popović je javnosti postao poznat nakon snimke prilikom pokušaja ulaska vijećnika Marka Pupića Bakrača iz Akcije mladih u gradsku vijećnicu bez covid potvrde. Duje Popović je bio najžešći u tom verbalnom prepucavanju sa zaštitarima, a došlo je i do naguravanja, skoro i do fizičkog obračuna.

Marko Pupić Bakrač prokomentirao je vatreni nastup Duje Popovića ispred gradske vijećnice, a stao je i u njegovu obranu.

– Svaka čast tom momku, uopće ga ne poznajem, dao Bog da su svi takvi kao on. U potpunosti podržavam Duju da i službeno postaje glasnogovornik KK Zadar, zato što ima muda, svaka mu čast na tome. Upravo se tako i treba ponašati, kao što se postavio mladi Popović, jer pojedinci traže Covid potvrde, odnosno potvrde traže pojedinci koji nemaju uopće zakonskog ovlaštenja kako bi ih pregledavali.

 

Popović, za sada, tek privremeno radi na poslu glasnogovornika, možda je i na nekakvom probnom radu?

– Nepravedno je da ga se rasteže po medijima na takav način, to nije nikakva pogreška u smislu da Duje više nigdje ne bi mogao raditi. Pitam se, zašto Popovića sad treba zakucati na križ, ne znam uopće zbog čega, samo zbog toga što je došao tamo i glasno negodovao, to je smiješno i žalosno.

 

Što ako KK Zadar ipak ne nastavi suradnju s Dujom, upravo zbog svega ovog?

– Ako bude politički pritisak da se Popovića smijeni, tada ću reagirati i savjetovati neke osobe da i one naprave pritisak da se smijene pojedinci u politici i javnom životu. Ako Duju budu makli sa mjesta glasnogovornika, tada ću pozvati i one iz HDZ-a koji bi ga mogli eventualno smijeniti, a pozvat ću i ostale vijećnike ako KK Zadar zbog svega otkaže suradnju s tim mladićem. Ako u KK Zadru može ostati jedan Željko Žilavec koji je povukao sto krivih poteza, ne vidim razlog zašto i Duje ne može, jer on je postupio ispravno.

Imate neku poruku za Duju Popovića?

– Poručujem mu popit ću piće s njim, što god mu treba u životu stojim mu na raspolaganju. Nemam njegov broj mobitela, ali stvarno bi ga volio upoznati.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...