Ryanair i službeno ukinuo veliki broj letova iz regije, najviše iz Zagreba

Niskotarifni prijevoznik Ryanair sljedeći mjesec privremeno obustavlja 23 linije iz gradova u regiji, od kojih je većina iz nove baze u Zagrebu.

To se događa u trenutku kada zračna tvrtka sljedećeg mjeseca snažno smanjuje svoju mrežu diljem Europe i Sjeverne Afrike u jeku pada rezervacija jer omikron varijanta koronavirusa izaziva pustoš.

Prijevoznik nije isključio produženje suspenzije na veljaču i ožujak.

Glasnogovornik Ryanaira rekao je: “Utjecaj vladinih ograničenja putovanja smanjio je očekivani promet Ryanaira u prosincu s između deset na jedanaest milijuna, na niži raspon između devet i 9,5 milijuna. Kao odgovor na ta ograničenja, Ryanair je sada smanjio svoj kapacitet u siječnju za 33%, smanjujući očekivani promet u siječnju s otprilike deset milijuna na između šest i sedam milijuna”.

Najveći dio obustava u regiji za sljedeći mjesec zahvatit će Zagreb kao jedinu Ryanairovu cjelogodišnju bazu u bivšoj Jugoslaviji. Zrakoplovna kompanija privremeno će obustaviti letove iz glavnog grada Hrvatske za Baden Baden, Basel, Charleroi, Hahn, Malmo, Manchester, Memmingen, Napulj, Podgoricu, Sandefjord, Sofiju i Weeze. Frekvencije na ostalim linijama iz glavnog grada Hrvatske koje će nastaviti prometovati tijekom siječnja su smanjene.

Na drugom mjestu, avioprijevoznik će obustaviti sve svoje tri operativne linije iz Niša, sve svoje usluge iz Banja Luke, osim za Memmingen, kao i letove iz Podgorice za London Stansted i Krakow. Obustave će se početi provoditi od 7. siječnja i trajat će do kraja mjeseca, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...