Sanitarna kaznila Gagi‘s zbog buke, građevinska utvrđuje je li terasa nezakonito natkrivena

Stanari na adresi Put Murvice 12 građevinskoj i sanitarnoj inspekciji prije deset dana prijavili su vlasnika ugostiteljskog objekta Gagi‘s zbog, kako navode, nezakonito izgrađenog ugostiteljskog objekta na nenatkrivenoj terasi u okolišu zgrade te zbog učestalog prekoračenja dozvoljene buke prema Zakonu o zaštiti od buke.

Stigla je i prva reakcija nadležnih. Sanitarni inspektori ispisali su novčanu kaznu, dok građevinska inspekcija još utvrđuje je li natkrivena terasa nezakonito postavljena.

“Sanitarna inspekcija nadzorom je utvrdila da ugostitelj nije ispunio propisane uvjete za zaštitu od buke stoga je usmenim rješenjem u zapisnik zabranjena uporabu izvora buke dok se ne poduzmu mjere zaštite od buke. Počinitelju prekršaja izrečena je novčana kazna na mjestu počinjenja prekršaja. Kontrolom izvršenja rješenja utvrđeno je kako je ugostitelj izvršio rješenje odnosno ispunio je propisane uvjete za zaštitu od buke. Postupanje građevinske inspekcije tj. utvrđivanje zakonitosti građenja je u tijeku”, stoji u odgovoru Državnog inspektorata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...